Ridsdale trekker seg

Leeds United-formann Peter Ridsdale har i dag trukket seg fra jobben.

Ridsdale har blitt upopulær blant fansen etter en rekke salg av profilerte spillere. Sist Jonathan Woodgate til Newcastle i slutten av januar.

Salgene av Rio Ferdinand, Robbie Keane, Lee Bowyer, Olivier Dacourt, Robbie Fowler og Woodgate har minsket den enorme gjelden klubben har. Klubben gikk 200 millioner underskudd før skatt i siste halvår av 2002.

Samtidig har resultatene på banen uteblitt. Klubben er ikke lenger bare i økonomisk krise, men også truet av nedrykk.

- Dette har vært seks veldig tøffe måneder for Leeds United. Prestasjonene både på og utenfor banen har vært utilfredsstillende, sier Ridsdale til klubbens hjemmeside.

- Dette betyr at tøffe tiltak har vært nødvendig for å generere penger gjennom salg av spillere og for å redusere kostnadene både på og utenfor banen. Selv om det er vanskelig, er det nødvendig å balansere regnskapene. Situasjonen har skapt et press som ikke er riktig for meg, min familie eller klubben, sier Ridsdale.

Etter fem år som styreformann overlater han tømmene til professor John McKenzie, som er den nest største aksjonæren i selskapet Leeds United plc. Ridsdale vil fortsette som ordinært styremedlem i klubben.

HODENE RULLER: Nylig gikk Terry Venables (t.h.) av som manager for Leeds. I dag trakk Peter Ridsdale seg som styreformann i klubben.