Riegelhuth danket ut Haltvik

Slettet ni år gammel scoringsrekord i eliteserien i håndball.

Larvik-spilleren Linn-Kristin U. Riegelhuth scoret seks mål og slo Trine Haltviks ni år gamle målrekord i eliteserien i håndball onsdag.

Den nye rekorden er på 213 mål etter at Riegelhuth scoret seks av målene da Selbu ble slått 46-22 i Selbuhallen. To av scoringene kom fra 7-meteren.

- Det var artig å klare dette som 22-åring, det var ingen selvfølge. Jeg føler jeg har jobbet godt hele sesongen, sa Riegelhuth til NTB.- Jeg er blitt bedre til å både spille opp de andre og se gode pasningssituasjoner under press. Der har jeg utviklet meg, sier Larvik-spilleren.

Tidlig ut

Larvik-trener Karl-Erik Bøhn tok ut storscoreren, som har slitt med en håndskade, etter 14 minutter. Egentlig skulle hun gå av banen etter fem mål da rekorden var sikret, men «Linka» satte inn enda ett før hun ble byttet ut.

- Det er formidabelt gjort med det presset hun har hatt på seg på skole, landslag og klubblag. Hun har ikke vært egoistisk, men er flink til å spille fram andre og være nest sist på ballen, sa Bøhn til NTB.

Søndag venter ungarske Györ i mesterligaens kvartfinale. Larvik tapte det første oppgjøret med seks mål og har et vanskelig utgangspunkt foran returkampen i Bergslihallen.

Derfor fikk flere av de beste spillerne hvile mot Selbu. Karoline Dyhre-Breivang og Elisabeth Hilmo ble også byttet ut etter 14 minutter, mens Kari Mette Johansen, Lene Rantala og en skadet Tonje Larsen ikke spilte. - Vi kjørte full fart fra start. Vi lå under 0-1, men så løsnet det. Derfra og inn kontrollerte vi kampen, sa Bøhn.

JAAA! Linn-Kristin Riegelhuth kan å feire, og det kan hun gjøre nå. Etter kveldens kamp er hun nemlig den mestscorende spilleren i eliteserien noensinne. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
JAAA! Linn-Kristin Riegelhuth kan å feire, og det kan hun gjøre nå. Etter kveldens kamp er hun nemlig den mestscorende spilleren i eliteserien noensinne. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

Venter med utlandet

Før kampen var Riegelhuth bare fire scoringer bak Haltviks rekord på 211 mål fra 1997/98-sesongen. Hun har totalt 380 mål i obligatoriske kamper denne sesongen.

Men likevel frister ikke utlandet ennå for sykepleierstudenten. I vinter signerte hun en ny avtale med Larvik til tross for dansk interesse.

- Jeg har mange utfordringer her, og det er hele tiden ting å jobbe med både for laget og meg selv. Det er ikke uaktuelt om et par år, men nå har jeg en jobb å gjøre her og på skolen. Jeg får ta vurderingen hvis det kommer opp igjen, sa Riegelhuth.

Lagvenninnen Tine Rustad Kristiansen ble kampens toppscorer med elleve mål.

(NTB)