Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riegelhuth kåret til verdens beste

Tar opp arven etter Hammerseng.

TIL TOPPS: Linn-Kristin Riegelhuth er kåret til verdens beste kvinnespiller i 2008. Her jubler hun for ett av sine ni mål i OL-finalen mot Russland. Foto: REUTERS/Hannibal Hanschke
TIL TOPPS: Linn-Kristin Riegelhuth er kåret til verdens beste kvinnespiller i 2008. Her jubler hun for ett av sine ni mål i OL-finalen mot Russland. Foto: REUTERS/Hannibal Hanschke Vis mer

|||

Linn-Kristin Riegelhuth skjøt seg til tittelen som verdens beste kvinnespiller i fjor.

Hennes målrush ble avgjørende. Det er første gang kåringen (i regi av Det internasjonale håndballforbundet IHF) foretas av en fagjury.

— Dette var helt fantastisk og totalt uventet, sier Riegelhuth til NTB.

— En stor ære at en fagjury i IHF har kåret meg som den beste. Det er veldig hyggelig å bli satt pris på. Det viser at man har jobbet riktig og godt over tid, sier FCK-spilleren.
Tidligere har det vært en leserkåring, fra tid til annen med noe merkelige resultater.

Franskmannen Thierry Omeyer (keeper) vant herreklassen for 2008.

Riegelhuth var OL-finalens store spiller da Norge utklasset Russland i finalen i august i fjor. Hun endte opp med ni mål på ti skudd.

I EM var hun også en sentral norsk spiller. Det endte med nytt gull etter finaleseier mot Spania. Der scoret «Linka» seks ganger.

Etter det spilte Riegelhuth sesongen ut for Larvik før det ble klubbytte. Nå spiller hun for Anja Andersens FC København.

Riegelhuth etterfølger Gro Hammerseng som vant prisen i 2007. Samme år var det Nikola Karabatic (Frankrike) som stakk av med utmerkelsen blant herrene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling