TIL DANMARK Betina Riegelhuth har skrevet under for danske Esbjerg. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TIL DANMARK Betina Riegelhuth har skrevet under for danske Esbjerg. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Riegelhuth klar for Esbjerg

- Et bytte er naturlig for meg.

Landslagsspiller Betina Riegelhuth (27) har bestemt seg. Hun spiller for den danske klubben Esbjerg fra neste sesong.

Det har en stund vært kjent at Riegelhuth ikke forlenger kontrakten med Storhamar etter sju sesonger i klubben. Tirsdag kom bekreftelsen på at hun drar til Danmark.

«En av norsk håndballs mest hardtskytende spillere, Betina Riegelhuth, skal spille for Team Esbjerg de to neste sesongene», skriver Esbjerg på sin hjemmeside.

- Jeg er på vei oppover i karrieren og har lyst til å nå enda lengre med håndballen. Derfor er et bytte naturlig for meg. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av Esbjerg som en god og seriøs klubb. Jeg gleder meg til å spille i den danske ligaen som er mer jevn enn den norske, sier 27-åringen.

Backspilleren er for øyeblikket på landslagssamling i Brasil. Hun fikk sitt gjennombrudd på landslaget da hun var med å ta EM-gull i desember.

- Mitt første sluttspill var en stor opplevelse. Å spille EM-finalen og ta med gullet hjem var stort. EM har gitt mersmak, og nå satser jeg fram mot VM og OL, som er min store drøm, sier hun.

Esbjergs sportssjef Thomas Hylle beskriver den norske spilleren på følgende måte:

- Betina er en annen type enn de bakspillerne vi har nå. Med henne og svenske Jenny Alm på laget får vi nye muligheter til å legge press på motstanderne.

(NTB)