Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rihanna, Pink og Ozzy skal gire opp jentene til gull

Men er det så lurt å ha svenske artister på spillelista ...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Karoline Dyhre Breivang.
Camilla Herrem.
Katrine Lunde Haraldsen.
Marit Malm Frafjord.
Gro Hammerseng.
Kari Mette Johansen.
Linn-Kristin Riegelhuth og Nora Mørk.
Tonje Nøstvold.
Heidi Løke.
Tonje Larsen.
Kari Mette Joahnsen.
Ida Alstad.
Thorir Hergeirsson.

Direkte 17.00: Følg EM-finalen Norge - Sverige i vårt håndballstudio

HERNING (Dagbladet): Når jentene ankommer gigantareanen i den midtjyllandske småbyen Herning i ettermiddag, har de propper i ørene og går i egne tanker.

De stenger omgivelsene ute.

I stedet lar de seg inspirere av artister som Pink, Rihanna, Eminem og Ozzy Osbourne.

Musikk er viktig for spillerne, enten det er snakk om oppvarmingen på trening, løping i skogen eller forberedelse kamp. Det handler om å komme i den rette stemningen.

Nå blir det neppe vanskelig å gire seg opp til ettermiddagens finale, men musikken er uansett en del av det faste opplegget.

Og hva er vel bedre enn at svenske artister som Carola og Roxette girer opp jentene til EM-finalen mot nettopp Sverige?

Dagbladet har spurt alle spillerne om hva slags musikk de hører på før kamp:

Gro Hammerseng - Akkurat nå liker jeg «Raise Your Glass», den nye til Pink. Og så er det en med Usher, «DJ Got Us Fallin' In Love».

Camilla Herrem - Nå for tida hører jeg mye på en sang som heter «Fuck You», det er en asiatisk artiske jeg ikke husker navnet på. Den er dødskul. Og så hører jeg på Michael Jacksons «Black Or White».

Nora Mørk - Jeg liker mye forskjellig og jeg hører mye på ny musikk. Jeg har en spilleliste som heter opp og hopp, med Tyra Cruise, Rihanna og sånn. Litt rytme, dunk og energi.

Tonje Larsen - Jeg har ingen spesiell låt jeg må høre, men hvis jeg skal høre på musikk når jeg trener setter jeg gjerne på The Cure.

Heidi Løke - Jeg er egentlig altetende, hvis jeg skal høre på musikk før kamp. I bussen sitter jeg helst bakerst og prater. Og når jeg trener liker jeg heller ikke å høre på musikk. I hvert fall ikke hvis jeg løper intervaller, da er det bare distraherende.

Ida Alstad - Roxette får meg i godt humør og girer meg opp. Og så hører jeg lit på en sang som heter «Scooter».

Linn-Kristin Riegelhuth - Jeg liker musikk du kommer i godt humør av. Ikke rolige sanger, men litt fart og musikk du blir gira av. Noe du kan danse til.

Mari Molid - Jeg hører på det meste, så det er ikke noe spesielt jeg må ha. Men hvis jeg skal koble av og slappe av litt, da hører jeg mye på Eminem og Alicia Keys. Før kamp hører jeg gjerne på musikker som girer meg opp.

Kari Aalvik Grimsbø - Jeg er altetende. Det er viktig for godfølelsen å høre på musikk før kamp, så lenge det er litt fart i den. Jeg har også blitt glad i en del dansk musikk, men jeg er så dårlig på navn. Men det er vel ei som heter Medina, som jeg hører en del på.

Linn Jørum Sulland - Jeg pleier å høre på Klovner i Kamp og Gutteklubben Jazz.

Karoline Dyhre Breivang - Jeg har ei fast spilleliste og det må være litt fart i det. Det er viktig med musikk for å komme i god stemning.

Marit Malm Frafjord - Karo er egentlig sjef for musikken i garderoben. Anja Althaus er litt sjef i Viborg, så jeg får litt input av henne. Metallica-låta «The Day That Never Comes» er perfekt før kamp. Når jeg har hørt starten på den, da er jeg klar. Ellers er det viktig med musikk med litt fart i.

Katrine Lunde Haraldsen - Nå går det mye i Tina Turner og «Simply The Best». Og Carola, hun må alltid med. Jeg har til og med fått ungarerne (Katrine spiller i Györ) til å høre på «Fångat av en stormvind». Hva annet har jeg, jo «Eye Of The Tiger», en Ozzy Osbourne-sang og noen rolige låter.

Tine Stange - Jeg har ingen spesielle ting, men jeg liker å høre på musikk før kamp. Noe med trykk i, sånn at jeg skal bli litt gira.

Tonje Nøstvold - Jeg har ikke noen fast liste, men har ofte dilla på en sang i en periode. Jeg har sett mye på «True Blood» i det siste, og den temasangen der er kul. «I Wanna Do Bad Things With You» eller noe sånn.

Kari Mette Johansen - Jeg hører egentlig på veldig mye forskjellig musikk, men må være litt fart i det. Det kan gjerne være VG-lista, så da blir det vel Kurt Nilsens julesanger nå. Neida, det må være sanger med litt fart i, noe som girer opp litt, som R'n'B og sånn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!