Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riiber banket verdenseliten igjen

Jarl Magnus Riiber var aldri i nærheten av å gi fra seg ledelsen etter hopprennet og tok sesongens sjuende verdenscupseier i kombinert fredag.

VANT: Jarl Magnus Riiber kunne juble for en ny seier. Foto: Kerstin Joensson/AP Photo / NTB scanpix
VANT: Jarl Magnus Riiber kunne juble for en ny seier. Foto: Kerstin Joensson/AP Photo / NTB scanpix Vis mer

22-åringen var i egen klasse i bakken i italienske Val di Fiemme. I langrennssporet paraderte han inn til seier.

Seieren var Riibers 20. verdenscupen så langt i karrieren.

I det som etter hvert ble en stor gruppe bak Riiber ble det en kamp om de øvrige plassene på pallen. Den inneholdt en liten håndfull norske løpere. Farten der var periodevis så lav at stadig flere løpere fikk kontakt.

Sterkest av dem var til slutt tyske Vinzenz Geiger. I mål var han slått med 26,6 sekunder. Sammen med Jørgen Graabak slet Geiger seg løs fra forfølgergruppen på sisterunden.

Graabak, dobbelt OL-mester fra Sotsji i 2014, gikk ut som nummer fem i langrennet, 49 sekunder bak ledende Riiber. I mål var han slått med 27,7 sekunder.

Unggutten Kasper Moen Flatla gjorde et meget godt hopp på 100,5 meter i hoppkonkurransen. Det ville sendt ham et godt stykke opp på resultatlistene, men 20-åringen ble disket for å ha hoppet med en ureglementær dress.

Veteranen Magnus Krog sesongdebuterte fredag. 32-åringen fra Høydalsmo har slitt med en nakkeskade siden han mistet kontrollen etter landing og falt under NM-hopprennet i Falun i november. I Val di Fiemme landet telemarkingen på 98,5 meter i hoppbakken. Det ga 20.-plass foran langrennet, drøyt halvannet minutt opp til Riiber.

I skisporet fikk Krog det tungt og klarte aldri å melde seg på i kampen om de mest framskutte plassene.

Med fredagens seier økte Riiber forspranget til konkurrentene i verdenscupen sammenlagt. Der var fire av de fem øverste plassene lagt beslag på av nordmenn foran rennet i Val di Fiemme.