Jarl Magnus Riiber vant i Kollen

Riiber fortsatte seiersmarsjen i Moans avskjed

Jarl Magnus Riiber tok sin 11. verdenscupseier for sesongen da han spurtet inn til seier i kombinertrennet i Holmenkollen. Espen Bjørnstad ble nummer tre.

PALLEN: Finske Ilkka Herola, Jarl Magnus Riiber og Espen Bjørnstad jubler etter kombinert langrenn.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PALLEN: Finske Ilkka Herola, Jarl Magnus Riiber og Espen Bjørnstad jubler etter kombinert langrenn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Riiber gikk ut 52 sekunder bak teten i langrennet. Allerede etter 2,5 kilometer var forspranget spist opp, og det luktet en ny verdenscupseier for den suverene nordmannen.

Han fikk det ikke til å stemme i hoppdelen av Kollen-kombinerten, men 21-åringen har i vinter gjentatte ganger vist at han kan kompensere for middels hopping med knallgode langrenn.

- Jeg har fortsatt gode sjanser, sa Riiber til NRK før han skulle ut i langrennssporet.

Spurtsterk

Det hadde han helt rett i. Etter 2,5 kilometer hadde Riiber tatt igjen det han tapte i hoppbakken og var med i et samlet felt i front. Også Jens Lurås Oftebro og Espen Bjørnstad var med i det ni mann store feltet, som ikke holdt spesielt høyt tempo.

Da 2500 meter gjensto var det de samme ni som kjempet i front. Mot slutten satte finske Ilkka Herola opp tempoet, men klarte ikke riste av seg Riiber. Også Oftebro fikk fart på skiene og hengte seg på kampen om pallen, men klarte ikke henge med den norsk-finske duoen.

Mot oppløpet kom de to side om side, men finnen hadde lite å stille opp med i spurten mot Riiber. Bjørnstad leverte en sterk avslutning og ble nummer tre. Han var i mål 7,8 sekunder bak Riiber.

Moans farvel

Jens Lurås Oftebro imponerte også, og gikk i mål som nummer seks. Han ble slått med 21,5 sekunder.

Magnus Moan gikk lørdag sitt 244. og aller siste verdenscuprenn. Han takket av med en 42.-plass. Trønderen havnet 4.30,4 minutter bak sin landsmann.

Riiber har allerede avgjort verdenscupen. Det gjorde han da han tok sin tiende seier for sesongen i tyske Klingenthal 3. februar. Med det ble han første norske sammenlagtvinner på 20 år.

I VM tok han også et etterlengtet gull da han ble første norske individuelle verdensmester i kombinert siden 2001.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer