HOPPET BRA:  Håvard Klemetsen har et godt utggangspunkt før langrennet. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
HOPPET BRA: Håvard Klemetsen har et godt utggangspunkt før langrennet. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Riiber gikk inn til tredjeplass. Så ble han disket

Manglet transponderbrikke.

Jarl Magnus Riiber trodde han gikk inn til 3.-plass i Seefeld fredag, men ble senere disket på grunn av at han manglet transponderbrikke. Tyske Eric Frenzel vant igjen.

Riiber gikk inn til tredjeplass etter at han spurtslo Fabian Riessle, men kort tid etter ble det klart at nordmannen ble disket.

Det skjedde fordi han gikk uten en såkalt transponderbrikke som tar tiden. Det er arrangeren som skal feste transponderen, men det er utøvers ansvar at de har fått den satt på.

- Gutten har gjort et kjempeløp, men blir korrekt disket. Han er en ung utøver. Det skal ikke skje, men det er noe som kan skje. Han er veldig lei seg etter kjempeløpet, sier sportssjef Sverre Rotevatn.

Seefeld-spesialisten Frenzel var andremann bak japanske Akito Watabe etter hopprennet i den østerrikske skimetropolen. I skisporet var det imidlertid klasseforskjell mellom de to. Frenzel vant akkurat som han ville og tok sin niende strake verdenscupseier i Seefeld.

Watabe holdt unna til andreplass.

Schmid best Jan Schmid ble beste nordmann på sjuendeplass etter at Riiber ble disket, mens veteranen Håvard Klemetsen ble nummer åtte. Sistnevnte var nummer fire etter hopprennet.

Jørgen Graabak gikk et godt langrenn og ble nummer 14, mens Magnus Krog måtte nøye seg med en litt skuffende 24.-plass.

For Magnus Moan startet verdenscupkonkurransene i Seefeld på verst tenkelige måte. Den norske veteranen ble i likhet med Riiber disket. Trønderen hadde feil på hoppdressen, og fikk ikke delta i fredagens renn.

- Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Dette er veldig skuffende. Jeg fulgt samme prosedyrer som tidligere, men i Seefeld er det blitt ny praksis på hva som er lov og ikke. Sesongen er på mange måter allerede ødelagt, sa Moan oppgitt.

Skal mobilisere Riiber og Moan er dermed også ute av lørdagens og søndagens konkurranse i Østerrike. Nå må duoen se fram til verdenscuprennene i Holmenkollen og Granåsen.

- Jeg skal prøve å mobilisere så godt jeg kan til rennene på hjemmebane, sa Moan.

Dermed må de andre nordmennene forsvare æren resten av helgen.

- Det ble en tung dag når to av våre beste er ute. Dette er et stort høydepunkt, og vi skal prøve å fortsette best mulig, sier Rotevatn.

Fredagens verdenscupkonkurranse er den første i helgens Nordic Combined Triple i Seefeld.

(NTB)