Ski-VM:

Riiber imponerte i hoppbakken - kjemper om gull

Jarl Magnus Riiber (23) er på tredjeplass etter hopprennet, og har dermed et godt utgangspunkt før langrennet.

IMPONERTE: Jarl Magnus Riiber. Foto: NTB
IMPONERTE: Jarl Magnus Riiber. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jarl Magnus Riiber leverte godt i storbakken i Oberstdorf og har et godt utgangspunkt før kampen om nok et VM-gull skal avgjøres i langrennssporet.

Med et hopp på 135 meter starter han langrennet 37 sekunder bak Johannes Lamparter, som fikk til et kjempehopp i bakken på 138 meter. Østerrikeren er normalt en svakere skiløper enn Riiber, men avstanden er trolig på grensen til hva nordmannen kan tåle.

Også japaneren Akito Watabe fikk til et godt hopp. Han starter 22 sekunder bak Lamparter.

RUSSISK KRITIKK: Den tidligere russiske storløperen Alexander Legkov mener Alexandr Bolsjunov burde håndtert nederlaget på en bedre måte, Hans Christer Holund takket høyere makter etter gullet på 15-kilometeren, og Harald Østberg Amundsen leverte et ufrivillig stikk til en finsk legende. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Espen Andersen var først av de norske kombinertløperne i hoppbakken. Han var tydelig misfornøyd etter å ha landet på 123 meter, og han starter langrennet som 9.-mann, 1.49 minutter bak Lamparter.

Jørgen Gråbak fikk det ikke til å stemme i bakken. Med 110,5 meter på tavla går han ut 3.29 minutter bak i langrennet.

Heller ikke Jens Lurås Oftebro fikk det til å stemme. Med 117,5 meter går han ut hele 2.38 minutter bak.

Oftebro fikk det vesentlig bedre til i normalbakken fredag. Der tok han med seg bronsemedaljen i sitt første mesterskapsrenn. Da tok Riiber gullet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer