<strong>SEIER:</strong> Jarl Magnus Riiber vant verdenscuprennet på Lillehammer fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SEIER: Jarl Magnus Riiber vant verdenscuprennet på Lillehammer fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Riiber knuste verdenseliten

Jarl Magnus Riiber spurtslo tyske Eric Frenzel og tok karrierens annen verdenscupseier i kombinert fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skjedde etter en svært dramatisk langrennsdel. Østerrikeren Franz-Josef Rehrl hadde et betydelig forsprang etter hoppdelen og så lenge ut til å ha grep om seieren, men på tampen av 5-kilometeren snek Riiber og Frenzel seg forbi.

Frenzel kom først inn på oppløpet, men Riiber viste enorm fart og var ett hundredels sekund foran den tyske veteranen.

- Det var et ekstra gir som kom der da jeg så at Rehrl stivnet. Og jeg hadde studert Frenzel på oppløp, så jeg visste hvordan jeg skulle ta ham, gliste Riiber overfor NRK.

Rehrl sikret tredjeplassen, mens Espen Bjørnstad gikk ifra verdenscupleder Mario Seidl og tok 4.-plassen.

Spenning

Riiber gikk ut som sjettemann etter hoppdelen, 47 sekunder etter ledende Rehrl. I tospann med tyske Frenzel spiste han raskt sekunder, og halvveis i løpet hadde det etablert seg en kvartett med Riiber, Frenzel, Seidl og Bjørnstad drøyt tjue sekunder bak østerrikeren i front.

Etter 3,3 kilometer var stillingen lik, men de fire utfordrerne hadde tatt inn ytterligere sekunder. Mot slutten var det bare Riiber og Frenzel som hadde krefter nok til å kjempe om seieren.

- Vi (Riiber og Frenzel) visste at det skulle bli vanskelig med Rehrl, men vi ble enige underveis om at vi skulle prøve, sa Riiber.

Han fikk ryggen på Frenzel inn mot oppløpet og gikk så vidt forbi ham på utsiden.

- Det var litt bedre gli i yttersporet under oppvarmingen, så da valgte jeg det. Det så ut til at det fungerte, forklarte vinneren.

God norsk dag

Norge fikk mange løpere inn blant de ti beste i fredagens konkurranse. Espen Andersen ble nummer seks, Jan Schmid nummer sju og Einar Lurås Oftebro nummer ni.

Bak dem fulgte Jørgen Graabak på 11.-plass, Magnus Krog på 14.-plass og Leif Torbjørn Næsvold på 21.-plass. Veteranen Magnus Moan ble nummer 33 etter å ha mislyktes helt i hoppbakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer