BESTE NORSKE: Jarl-Magnus Riiber er Norges eneste håp i dagens kombinertøvelse, etter at de andre nordmennene fikk en vanskelig dag i hoppbakken. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
BESTE NORSKE: Jarl-Magnus Riiber er Norges eneste håp i dagens kombinertøvelse, etter at de andre nordmennene fikk en vanskelig dag i hoppbakken. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Riiber på andre i kombinert-hopprennet

Jarl-Magnus Riiber ble beste norske med en andreplass i dagens kombinert-hopprenn. De andre norske fikk en dårlig dag i hoppbakken.

(Dagbladet): Riiber så lenge ut til å vinnne dagens hopprenn i storbakken. I siste håp klarte imidlertid japanske Akito Watabe akkurat å slå nordmannen.

Riiber, som var beste norske i normalbakkerennet med en fjerdeplass, hoppet godt også i dag og landet på 139 meter. Han går ut ett sekund bak Watabe.

Espen Andersen havnet på tiendeplass i normalbakken. I dag hadde han imidlertid en dårlig dag i hoppbakken, og landet på 121 meter. Da blir det for tøft for Andersen å hevde seg i langrennet.

Både Jørgen Graabak og Jan Schmid fikk konkurransen i normalbakken ødelagt av dårlige vindforhold. Også i dag fikk disse to det vanskelig i bakken. Graabak hoppet 119,5 meter og Schmid 119 meter. Disse to går ut rundt 2 minutter bak Riiber.

Skummel tysk trio

Dermed er det Jarl-Magnus Riiber som er det norske lagets eneste håp før langrennet, han vil imidlertid få hard konkurranse fra en tysk trio.

Vinneren av normalbakkerennet, Eric Frenzel, hoppet 136,5 meter i storbakken. Han går ut 24 sekunder bak Riiber. Frenzel får selskap av landsmennene Johannes Rydzek og Fabian Riessle, som går ut henholdsvis 30 og 34 sekunder bak Riiber. Disse tre skal normalt være langt sterkere enn Riiber i langrennssporet.

Etter at laghopprennet i går ble gjennomført uten problemer, så det en stund ut til at vinden i bakken skulle skape trøbbel i dag. Særlig i starten av rennet ble det mye venting. Forholdene bedret seg imidlertid utover i rennet.

Langrennet starter klokka 13:45 norsk tid.