Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riiber på fjerde da Frenzel ble olympisk mester

Jarl Magnus Riiber hang lenge godt med i dagens kombinertøvelse, men på den siste kilometeren ble tempoet for høyt for nordmannen.

FJERDEPLASS: Jarl Magnus Riiber endte på fjerdeplass i dagens kombinertøvelse, etter å ha blitt nummer to i hopprennet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FJERDEPLASS: Jarl Magnus Riiber endte på fjerdeplass i dagens kombinertøvelse, etter å ha blitt nummer to i hopprennet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Jarl Magnus Riiber ble beste nordmann med en fjerdeplass på dagens 10 kilometer kombinert, etter at Jørgen Graabak og Jan Schmid fikk konkurransen ødelagt av vanskelige forhold i hoppbakken.

- Det var egentlig sykt gøy å gå helt til sisterunden. Da var jeg egentlig ferdig. Det siste støtet til Frenzel tok på fælt. Det var fryktelig tungt. Hadde jeg hatt 15 sekunder til kunne jeg gått litt hardere fra start. Jeg følte meg såpass bra. Frenzel og Akito og de i toppform, da går de fort. Jeg syntes jeg holdt bra. Hadde jeg hatt bedre tid på dem i dag tror jeg det kunne gått helt inn. Jeg må bare skjerpe meg til storbakke-rennet, sier Riiber til Eurosport.

Eric Frenzel ble olympisk mester, med Akito Watabe på andre- og Lukas Klapfer på tredjeplass. Espen Andersen ble nummer ti, mens Graabak og Schmid endte som henholdsvis nummer 18 og 25.

Riiber gikk ut som nummer to i langrennet, 15 sekunder bak ledende Franz-Josef Rehrl. Bak fulgte en trio med sterke langrennsløpere i Akito Watabe, Eric Frenzel og Lukas Klapfer.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Åpnet hardt

Etter første runde hadde Riiber tatt igjen Rehrl, og holdt fortsatt avstand ned til den jagende trioen. På den andre runden satte Frenzel og co. opp farten, og ved neste passering var det en samlet gruppe på fem i tet.

Espen Andersen, som ble nummer sju i hopprennet, gikk hardt til fra start sammen med Eero Hirvonen. Utover på den andre runden fikk de også selskap av Johannes Rydzek og Yoshito Watabe. Tempoet til Rydzek og Hirvonen ble etter hvert for høyt for Andersen, som falt av på runde tre.

- Jeg tror aldri jeg har åpnet et renn så hardt før. Det var så nært. Men de trøkka til litt foran der, og da var det vanskelig. Det er OL, det er ikke verdenscuppoeng det går på her. Vi gikk for det, og det var kult å føle at man nesten var med i medaljekampen. Det var tungt, sier Andersen til Eurosport etter rennet.

Vanskelige hoppforhold

Rydzek og Hirvonen prøvde det de kunne for å ta igjen tetgruppen, men på den fjerde og siste runden ble det klart at medaljekampen stod mellom Riiber, Frenzel, Klapfer og Akito Watabe, etter at Rehrl hadde falt av.

På den siste kilometeren satte Frenzel opp tempoet, og tetgruppen ble splittet. Det ble til slutt for tøft for Riiber å følge resten av gruppen, og nordmannen endte på fjerdeplass. Frenzel gikk alene inn på oppløpet og vant gullet med god margin.

I likhet med de andre rennene som har vært i hoppbakken i dette OL, ble også hoppingen til kombinertgutta preget av mye venting og tidvis vanskelige forhold.

Starten av hopprennet ble utsatt med en halvtime, og flere opphold underveis førte til at starten av langrennet ble forskjøvet med en time.

Hopprennet ble vunnet av østerrikeren Franz-Josef Rehrl, som landet på 112 meter. Beste norske ble Jarl Magnus Riiber, som ble nummer to med et hopp på 111 meter. Riiber gikk ut 15 sekunder bak Rehrl i langrennet. Espen Andersen hoppet 104,5 meter og gikk ut som nummer sju, 54 sekunder bak.

- Kjedelig

Både Jørgen Graabak og Jan Schmid fikk konkurransen ødelagt etter vanskelige forhold i hoppbakken. Graabak landet på 90 meter og gikk ut 2 minutter og 28 sekunder bak Rehrl, mens Schmid hoppet 88 meter og gikk ut 2,47 bak. Graabak og Schmid sier til Eurosport etter langrennet at det er kjedelig å få konkurransen ødelagt så tidlig.

- Det var kjedelig hopping og kjedelig langrenn. Jeg må ta med meg noen erfaringer mot de neste konkurransene. Jeg hadde en god finish, så jeg er fornøyd med den, sier Graabak til Eurosport.

- For min del var rennet over tidlig i dag. Langrennet er ok, synes jeg. Jeg får kjørt meg bra og det ble tungt. Men det er jo ikke noe gøy å gå bak der og følge med på de i tet. Det er som det er, det er ikke så mye jeg får gjort med hopprennet nå. Men jeg håper vi kan kjempe senere, det er to renn igjen, sier Schmid

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!