Riis: - Sagan skal ikke kjøre for grønn trøye

Slovakens nye lag har andre prioriteringer.

NYE TIDER: Arbeidsforholdene til Peter Sagan blir ikke helt som før i nytt lag. (AP Photo/Laurent Cipriani)
NYE TIDER: Arbeidsforholdene til Peter Sagan blir ikke helt som før i nytt lag. (AP Photo/Laurent Cipriani)Vis mer

(procycling.no): I sommer ble det klart at Tour de France-profilen Peter Sagan skifter arbeidsgiver fra Cannondale til Team Tinkoff-Saxo fra nyåret.

Allerede da overgangen ble kjent stilte mange seg spørsmålet om Sagan kan regne med like god støtte fra laget sitt framover. Slovaken har vunnet den grønne poengtrøya i touren tre ganger på rad, og det i suveren stil.

I Tour de France er det blitt et kjent skue med Cannondale-ryttere som jobber skjortene av seg for å kjøre inn brudd, og ofrer seg for å posisjonere Sagan best mulig for spurtene.

Men som en del av laget til Alberto Contador fra neste sesong blir det andre boller for 24-åringen. I Tinkoff-mannskapet prioriteres det annerledes under det franske treukersrittet.

Det bekrefter lagleder Bjarne Riis.

- Sagan kommer fortsatt til å konsentrere seg om klassikerne. Der blir et ikke noen forandringer, sier Riis til nettstedet CyclingQuotes.

På spørsmålet om det betyr at Sagan vil jakte på en fjerde strake triumf i tourens poengkonkurranse svarer dansken mindre presist.

- Jeg har ikke sagt det. Han kommer sannsynligvis til å ta et par etappeseirer. Jeg antar at vi har med Alberto i touren, og det blir lagets førsteprioritet. Så får vi se hvilke muligheter Sagan har.

Situasjonen er ikke ulik den Mark Cavandish opplevde da han takket ja til å bli en del av Team Sky før 2012-sesongen. Den britiske spurtstjernen måtte finne seg i å spille andrefiolin bak Bradley Wiggins, som fikk omtrent hele laget til å hjelpe ham fram til Tour de France-seier sammenlagt.

Tilbake satt Cavendish, som til da i karrieren var vant til å ha en klar lederrolle på laget sitt, nærmest uten hjelp til å vinne den grønne trøya.

Det var nettopp Peter Sagan som vant poengtrøya i touren det året, mens det var mer klatresterke navn som Joaquim Rodríguez og Alejandro Valverde som fulgte nærmest.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no)