Riis anklager O'Grady for å lyve

- Hadde ikke blitt hjemsendt for en enkel øl.

STILLE I BUSSEN: Bjarne Riis tok grep da han fersket Andy Schleck og Stuart O'Grady etter en tur på byen. Begge ble sendt hjem, og Riis står på at de to hadde drukket mer enn bare et par øl.Foto: SCANPIX/AP/David Ramos
STILLE I BUSSEN: Bjarne Riis tok grep da han fersket Andy Schleck og Stuart O'Grady etter en tur på byen. Begge ble sendt hjem, og Riis står på at de to hadde drukket mer enn bare et par øl.Foto: SCANPIX/AP/David RamosVis mer

||| - To øl, hevder Stuart O'Grady. - Tull, avviser Bjarne Riis.

Tirsdag kveld ble O'Grady og lagkamerat Andy Schleck sendt hjem fra Vuelta a España. Årsak: De hadde drukket øl på rittets hviledag, og det tolererte ikke Saxo Banks mektige sjef Bjarne Riis.

O'Grady sier til avisen The Australian at de to kamphanene kun hadde drukket to øl og at det ikke var snakk om noe langt pubraid. Selv hevder de å ha kommet hjem til hotellet kl. 01. Riis mener at klokken var 05.30 da de var tilbake.

- Jeg kan godt forstå at han er skuffet. Det skal man være. Det er ikke mye å si til det. Hvis han har lyst til å lyve overfor folk, må han gjerne gjøre det, men jeg synes ikke at han skal lyve overfor meg, sa Riis til TV 2 Sporten.

- Kjensgjerningen er at vi vet hva som er skjedd, og det vet de selv også. De er ikke lenger med i rittet, og det er det en god grunn til. Hvis det hadde vært snakk om en enkelt øl, så blir man ikke hjemsendt, men vi har noen regler og de skal overholdes. Det har de ikke gjort.

(NTB)