Riis er fortsatt populær i Danmark

Dopinnrømmelsene til tross.

Nesten halvparten av de spurte i en undersøkelse mener Bjarne Riis\' Tour de France-seier i 1996 ikke lar seg overskygge av sykkelstjernens dopinginnrømmelser.

Riis sto for Danmarks største idrettsprestasjon gjennom alle tider da han tråkket inn til seier i verdens hardeste sykkelritt for elleve år siden.

Men nylig erkjente «Ørnen fra Herning» at han misbrukte doping for å oppnå suksessen.

- Like mye verdt

Likevel har Riis støtte i Danmark. I en meningsmåling utført for nyhetsbyrået Ritzaus Bureau, sier nesten halvparten av de spurte at Riis seier i 1996 fortsatt er like mye verdt.

24 prosent sier at seieren har mistet verdi, og like mange mener triumfen nå er verdiløs.

- Folk er realistiske og mener Bjarne Riis konkurrerte på like vilkår med de andre ettersom alle var dopet, sier den danske sosiologen Henrik Dahl.

«1996: Bjarne Riis, Danmark»

SKAMMENS DAG: Her reiser Bjarne Riis seg og går ut etter å ha presentert følgende nyhet for sykkelverden: - Jeg har brukt doping. Foto: Jens Dresling/AP/Scanpix
SKAMMENS DAG: Her reiser Bjarne Riis seg og går ut etter å ha presentert følgende nyhet for sykkelverden: - Jeg har brukt doping. Foto: Jens Dresling/AP/Scanpix Vis mer

Mye tyder på at konklusjonen er reell. Toer i 1996 ble Jan Ullrich, som lever med sterke mistanker om dopingmisbruk og fortsatt er under etterforskning.

Treer Richard Virenque tilsto i 1999 misbruk av ulovlige stoffer.

Ledelsen i Tour de France har strøket Bjarne Riis fra vinnerlista, men for det danske folk vil det alltid stå «1996: Bjarne Riis, Danmark».

(NTB)

HAR FORTSATT TILLIT: Dopinginnrømmelsene til tross, dagens CSC-sjef får fortsatt støtte fra store deler av det danske folket.