Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riis gjør comeback med tidligere Saxo Bank-topp

Røpet lansering via Facebook.

HVOR LANDER ØRNEN: Bjarne Riis og den tidligere styrelederen i Saxo Bank skal presentere sine nye planer i slutten av neste måned. Det kan vety et oppkjøp av hans tidligere sykkellag. FOTO: (c)Tim De Waele/TDWSPORT.COM
HVOR LANDER ØRNEN: Bjarne Riis og den tidligere styrelederen i Saxo Bank skal presentere sine nye planer i slutten av neste måned. Det kan vety et oppkjøp av hans tidligere sykkellag. FOTO: (c)Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Tidligere styreleder i Team Saxo Bank, Lars Seier Christensen, benyttet onsdagskveld til å leke med sine Facebook-venner.

Først ville Bjarne Riis nære venn ha 1000 likes for å fortelle mer om planene til de to.

Da han fikk det, røpet den danske forretningsmannen at duoen vil holde pressemøte om sitt felles prosjekt i slutten av februar.

- Vi ser begge fram til å legge fram våre planer for Riis/Seier-prosjektet ved et pressemøte den 25. februar på Hotel d'Angleterre.

- I forhandlinger med Tinkov Nøyaktig hva samarbeidet går ut på, vet man foreløpig ikke.

Seier Christensen, som sammen med Saxo Bank fungerte som Riis-sponsor fra 2009 til 2015, skriver at han og Riis har «fartet litt rundt sammen for tiden».

Danske Ekstra Bladet har fulgt saken nøye, og skrev i fjor høst at Riis har forsøkt å kjøpe WorldTour-lisensen han solgte til Oleg Tinkov i 2013 tilbake.

Tinkov sparket dansken ut av laget etter uenigheter i fjor våres. Da trakk også Saxo Bank seg ut på sponsorsiden.

- Hvem som kjøper, bryr meg ikke I desember ga den styrtrike russeren så beskjed om at han vil selge laget innværende sesong. Han utelukket heller ikke at «Ørnen fra Herning» kunne få det tilbake.

- Jeg bryr meg ikke hvem som kjøper laget. Det kan være Bjarne Riis, hvis han vil ha laget tilbake, uttalte han i et eksklusivt intervju med cyclingnews.com.

- Noen nevnte også at han polske fyren bak CCC-laget er interessert og kanskje noe andre. Den som betaler mest, vil få laget. Det har noen verdier. Peter Sagan og Rafa Majka har kontrakter for 2017, og den som kjøper laget får automatisk de gutta i ett år, og Peter er den beste rytteren i verden akkurat nå.

Noe annet enn sykling? Selv om partnerskapet til Riis og Seier Christensen så langt har kretset rundt sykkelsporten, er det ikke nødvendigvis innenfor dette området samarbeidet fortsetter.

Brian Askvig i Ekstra Bladet, som følger Riis tett, påpeker dette overfor procycling.no.

- De meldinger jeg fikk i begynnelsen av desember, gikk ut på at det er et prosjekt som nok «favner litt bredere ut enn bare sykling», slik en kilde uttrykte det. Lars Seier er en driftig forretningsmann, som setter pris på å investere penger i innovative virksomheter. Han har også skutt penger inn i restaurantbransjen og er hovedsponsor for ishockeyklubben Rungsted, forteller Askvig procycling.no.

- Hvordan stiller det danske folket seg til planene om et Riis-comeback? Er forvetningene høye?

- Som alltid er befolkningen delt når det gjelder Bjarne Riis. Det er mange sykkelfans som har et sterkt ønske om at Riis gjør comeback med et stort prosjekt. Omtrent like mange er det vel som ønsker han forblir der han er nå, nemlig helt ute i mørket. Samtidig skal man huske på at det for første gang på mange år ikke eksisterer et stort, dansk lag i sykkelsporten. Mange håper nok at Riis vil gjøre noe med det.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media