Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riis ønsker Sagan til ny storsatsing

Kobles nok en gang til Bahrain-prosjektet.

KOBLES TIL BAHRAIN: Peter Sagan har kontrakt med Tinkoff-laget ut 2017, og kan bli del av flyttelasset til en styrtrik sjeikh i Bahrain. FOTO: Scanpix
KOBLES TIL BAHRAIN: Peter Sagan har kontrakt med Tinkoff-laget ut 2017, og kan bli del av flyttelasset til en styrtrik sjeikh i Bahrain. FOTO: Scanpix Vis mer

(procycling.no): Danske Ekstra Bladet siterer en kilde «i den innerste krets rundt Bjarne Riis» på at den tidligere lageieren er utpekt som sjef for sjeikh Nasser bin Hamad al-Khalifas nye sykkelprosjekt.

Det var cyclingnews.com som først koblet de to navnene, men Ekstra Bladet hevder at kilden ikke er den samme.

Avisen skriver videre at Bahrain-prosjektet sikter seg inn mot å overta lisensen Oleg Tinkoff gir fra seg ved årsskiftet.

- En alvorlig utfordring er at den russiske eksentriker er sterkt motvillig til å hjelpe dansken videre på veien i comebacker, skriver avisen.
 
Legger fram nytt prosjekt i København Øverst på ønskelista skal fjorårets verdensmester Peter Sagan stå. Han har kontrakt med Tinkov ut 2017, og skal således kunne bli med laget videre om det lykkes å kjøpe fri lagets lisens.

Eierskapet vil helt og holdent ligge i Bahrain, så prosessen vil ikke kreve direkte forhandlinger mellom Riis og Tinkov.

Torsdag er det varslet pressekonferanse i København. Der skal Riis og tidligere styreleder i Saxo Bank, Lars Seier Christensen, legge fram planer for sitt nye prosjekt.

Det er fremdeles usikkert om dette skal dreie seg om den nye proffsatsingen i Bahrain.

Comeback for Saxo Bank? Ekstra Bladet mener å vite at Seier Christensen er aktuell som sponsor i Bahrain Cycling Project via en sponsoravtale med Saxo Bank.

Seier Christensen eier fortsatt 26 prosent av aksjene i selskapet, men sitter ikke lenger som styreleder.

Interessant nok har det ikke gått mer en to dager siden Ekstra Bladets Brian Askvig uttalte følgende til procycling.no:

— Ser du det som realistisk at Riis forener krefter med Sheikh Bin Hammad alt nå?

— Jeg ser det ikke som urealistisk at Riis har en fot innenfor Bahrain, men det må i så fall være noe som overlapper samarbeidet med Seier Christensen. Jeg tror ikke «The Riis-Seier Project» har noe med Bahrain å gjøre. Hva skulle Seier Christensens rolle være i et prosjekt der nede? Jeg har problemer med å se at han skulle være interessert i en rolle som styreleder i et sykkellag, sier Askvig til procycling.no.

Samme mann har ført pennen på dagens avsløring i den danske avisen.