HAN ER TILBAKE: Bjarne Riis presenterte i dag sitt nye prosjekt i København. (AP Photo/Peter Dejong)
HAN ER TILBAKE: Bjarne Riis presenterte i dag sitt nye prosjekt i København. (AP Photo/Peter Dejong)Vis mer

Riis tilbake med nytt sykkellag på WorldTour-nivå

Presenterer planene i København nå.

(procycling.no): Bjarne Riis og tidligere styreleder i Saxo Bank, Lars Seier Christensen, ønsker å stable et nytt sykkellag på WorldTour-nivå på beina.

Det avslørte duoen under et pressemøte ved Hotel d'Angleterre i København, torsdag ettermiddag.

- Vi sikter mot å ha et WorldTour-lag på plass fra 2017-sesongen, sa Riis under presentasjonen.

Har spyttet inn 5 mill. euro Duoen har foreløpig spyttet inn 5 millioner euro (cirka 37 millioner danske kroner) som en buffer for å drifte selskapet Riis/Seier Holding Company.

Seier Christensen fortalte fra podiet at det i dagens sykkelsport er vanskelig å tjene penger, ettersom de største summene blir benyttet til å sikre seg de største navnene.

Riis/Seier Holding Company presenterte sin forretningsidé som stort sett baserer seg på villige investorer, men som også går ut på å skape en rekke aktiviteter som skal generere inntekter til lagets daglige drift.

De dreier seg blant annet om å arrangere reiser og events, utvikle sykkelakademi, applikasjoner innenfor fitness og ernæring og salg av en ny ergometersykkel som ble vist fram under presentasjonen.

- Jeg føler meg klar for å komme tilbake til sykkelsporten. Jeg har lysten og jeg har motivasjonen. Men det skal ikke være for enhver pris. Det skal være nyskapende og spennende, og også interessant rent forretningsmessig, fortalte Bjarne Riis som forlot Tinkoff-laget våren, 2015.

- Vi skal lage et sykkellag, men det skal stå på en bredere plattform enn der har sett tidligere, la han til.

Bahrain ikke nevnt Den siste tiden har Riis blitt koblet opp mot et nytt sykkelprosjekt i Bahrain, men det ble ikke klargjort noe ytterligere rundt dette under torsdagens presentasjon:

- Kan vårt konsept stå alene som WorldTour-team? Ja, det mener vi at det kan, og det er vår tanke. Men vi kan også ende opp med å samarbeide med andre rundt dette, lød den kryptiske beskjeden fra Riis.

Lars Seier Christensen bekreftet at de for tiden er i forhandlinger med potensielle investorer.

- Vi har fått med oss ryktene som går, og dere kan gjerne spørre oss - men vi har ingen kommentarer om hvem vi forhandler med i dag. Vi er igang med prosessen med å kontakte samarbeidspartnere, sponsorer og ryttere. Jeg kan ikke si noe mer om det nå, men dette dreier seg om et prosjekt på høyt nivå.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!