MØNSTERELEV: Bjarne Riis (t.v.) sier han aldri har sett et større talent enn Alberto Contador, og skryter hemningsløst av samarbeidet med «El Pistolero».Foto: SCANPIX/AP Photo/Laurent Cipriani
MØNSTERELEV: Bjarne Riis (t.v.) sier han aldri har sett et større talent enn Alberto Contador, og skryter hemningsløst av samarbeidet med «El Pistolero».Foto: SCANPIX/AP Photo/Laurent CiprianiVis mer

Riis tror Schleck aldri vil vinne Tour de France

- Han er ikke seriøs nok.

(Dagbladet): Andy Schleck var Bjarne Riis' gullgutt og store prosjekt inntil luxembourgeren gikk bak danskens rygg sammen med storebroren Fränk og dannet sitt eget profflag, Leopard Trek, høsten 2010.

Tilbake sto Saxo Bank-sjef Riis med en usikker framtid tuftet på den spanske stjerna Alberto Contador, som har vært under dopingmistanke siden han testet positivt på det forbudte middelet clenbuterol under Tour de France for halvannet år siden.

Bruddet med Schleck-brødrene var av den bitre sorten, men begge parter har vært nødt til å gå videre. I et intervju med Ekstra Bladet, antyder Riis at han står sterkere når alt kommer alt.

- Andy har en stor personlighet og en fandenivoldskhet som broren hans, Fränk, mangler. Andy har det som skal til. Men han har også en svakhet, og det er at han mangler den siste lille viljen som skal til for å gå hele veien. Kanskje er det fordi han har kommet for lett til det, sier Riis.

- Slår ikke Contador Lillebror Schleck kom til årets Tour de France med et favorittstempel, men etter tre uker fikk sykkelverdenen en bekreftelse på at 26-åringens resultater tidligere i sesongen ikke hadde vært noen tilfeldighet. Leopard Trek-kapteinen var sjanseløs på å riste av seg sammenlagtvinner Cadel Evans i fjellene, og ble distansert på den avsluttende tempoeetappen i Grenoble.

Riis frykter at Andy Schleck for ettertiden vil bli husket som den evige toer i det største og mest prestisjetunge etapperittet i sykkelsporten. Det mener han i så fall langt på vei vil være Schlecks egen feil.

I SLAPPESTE LAGET: Bjarne Riis tror Andy Schleck har kommet for lett til suksessen og at luxembourgeren ikke har den sulten som skal til for å bli best.Foto: SCANPIX/EPA/PETER DECONINCK
I SLAPPESTE LAGET: Bjarne Riis tror Andy Schleck har kommet for lett til suksessen og at luxembourgeren ikke har den sulten som skal til for å bli best.Foto: SCANPIX/EPA/PETER DECONINCK Vis mer

- Han kommer kanskje aldri til å nå sitt store mål om å vinne Tour de France fordi han ikke er seriøs nok. Men han er fortsatt ung, og han blir mer moden med årene. Problemet hans er imidlertid at han kjører i en tidsepoke der han konkurrerer med Alberto Contador - og ham slår han ikke når Alberto er i toppform, mener Riis.

På høyde med Merckx Samtidig skryter han hemningsløst av samarbeidet med Alberto Contador, som så langt har resultert i en sammenlagtseier i Giro d'Italia.

- Alberto er den perfekte match på alle områder: Han har talentet, han er et rent fysisk unikum på en sykkel og han har et fokus og en treningsmoral uten sidestykke. Samtidig er han god til å slappe av, sier Riis.

- Jeg har aldri selv sett en rytter med et talent som Contadors. Aldri! Vi må sannsynligvis helt tilbake til Eddy Merckx, kanskje Bernard Hinault, for å finne noe lignende. Alberto kan bli helt uhyggelig. Det er konkrete ting jeg jobber med for å forbedre hos ham, legger han til.