- VISSTE ALT: Bjarne Riis har benektet all befatning med dopinglegen Eufemiano Fuentes. Foto: ALVARO BARRIENTOS / AP / NTB SCANPIX
- VISSTE ALT: Bjarne Riis har benektet all befatning med dopinglegen Eufemiano Fuentes. Foto: ALVARO BARRIENTOS / AP / NTB SCANPIXVis mer

- Riis visste om alt hva jeg foretok meg med Fuentes

Tyler Hamilton med nye beskyldninger mot dansken.

Fem og et halvt år etter at Bjarne Riis (48) sto fram som angrende dopingsynder, trekkes profflageieren dypt inn i nye dopingsaker.

Tidligere CSC-rytter Tyler Hamilton hevder i et intervju med danske DR at Riis var dypt involvert i amerikanerens juks. Den tidligere US Postal Service-syklisten skriver i sin selvbiografi at dopingmisbruket fortsatte i danske CSC med bistand fra den spanske «dopinglegen» Eufemiano Fuentes.

- Riis visste om alt hva jeg foretok meg med Fuentes. Han ville gjerne vite alt, hevder Hamilton i intervjuet.

Snakket ikke på telefon Den 41-årige amerikaneren kjørte for det danske laget, som i dag heter Saxo Bank, i 2002 og 2003. I boken «The Secret Race» (Det hemmelige løpet) skriver Hamilton at Bjarne Riis var mannen som sendte ham til Fuentes i Madrid.

- Hver gang vi (Hamilton og Riis) så hverandre i forbindelse med ritt eller treningsleirer, snakket vi om det. Men aldri foran andre. Vi holdt det alltid mellom oss. Vi forsøkte også å unngå prat om det i telefonen. Det var vanskelige tider ettersom politiet begynte å interessere seg for det, sier Tyler Hamilton.

25. mai 2007 ble Riis presset av medier til å tilstå egen dopingfortid etter at så å si samtlige lagkamerater i det tidligere Telekom-laget var avslørt eller hadde tilstått dopingmisbruk.

Riis benekter møte Riis innrømmet blant annet omfattende epo-misbruk i forbindelse med Tour de France-seieren i 1996. I ettertid har Riis hardnakket hevdet at han jobber hardt for antidopingarbeidet i sykkelsporten.

FORFATTER: Tyler Hamilton skriver i boka «The Secret Race» at Bjarne Riis var mannen som sendte ham til Eufemiano Fuentes i Madrid. Foto: BEBETO MATTHEWS / AP / NTB SCANPIX
FORFATTER: Tyler Hamilton skriver i boka «The Secret Race» at Bjarne Riis var mannen som sendte ham til Eufemiano Fuentes i Madrid. Foto: BEBETO MATTHEWS / AP / NTB SCANPIX Vis mer

- Riis har ingen framtid i idretten dersom det viser seg at han kjenner Eufemiano Fuentes og har fortsatt med å bistå i dopingjuks etter innrømmelsen i 2007, sier formann Tom Lund i Danmarks Cykle Union.

Riis har etter Hamiltons bokutgivelse hevdet at han ikke kjenner Fuentes, ei heller aldri har møtt legen. Hamilton påstår at han selv var sammen med Riis under et Fuentes-møte ved minst en anledning.

(NTB)