Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise - Gamst 12-12 i landslagsmål

- Han løper jo foran meg hele tida, sier Gamsten.

MÅLFARLIG BACK: Både John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen har scoret 12 mål for landslaget. Her feirer de etter Riises første av tre frisparkmål på tre kamper i sommer og høst - 1-0-målet mot Skottland på Ullevaal. 
Foto: Kyrre Lien, Scanpix
MÅLFARLIG BACK: Både John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen har scoret 12 mål for landslaget. Her feirer de etter Riises første av tre frisparkmål på tre kamper i sommer og høst - 1-0-målet mot Skottland på Ullevaal. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer

|||
GENÈVE (Dagbladet): I den norske troppen foran kampen mot Sveits i kveld, er det bare 3 av 16 utespillere som har scoret mer enn to landslagsmål.

John Carew har 21, og bak ham kommer den norske venstresida: John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen med 12 landslagsmål hver.

- Jeg tenker ikke så mye på det. Det er moro å score mål, og jeg får jo ta en del dødballer, sier John Arne Riise til Dagbladet.

Og det er ikke bare noe Riise sier, for han klarer ikke på stående fot å ramse opp hvor de 12 målene har kommet.

- Det har jeg ikke snøring på. Det har jeg ikke på målene ellers heller, men det er selvsagt noen man husker godt, sier Roma-backen.

Riise er mye mer opptatt av at han spiller sin 85. landskamp i kveld i en alder av 29 år, og har stø kurs mot Thorbjørn Svenssens norske rekord på 104 kamper.

Tre frispark
Men både Riise og de fleste andre som følger med på norsk landslagsfotball husker at han scoret tre frisparkmål på tre kamper - mot Skottland, Island og Makedonia.

Dermed tok han altså igjen Gamsten på målstatistikken.

- Tok meg igjen? Det er jo jeg som har tatt igjen ham. Se på antall kamper, sier Morten Gamst Pedersen.

Og han har selvsagt et poeng. Gamst spiller sin landskamp nummer 55 i kveld.

- Jeg har 30 kamper tilgode på John Arne. Når jeg er oppe i 84 kamper, bør jeg i alle fall ha scoret 18.

Men også Gamst Pedersen sier at selv om det er gøy å score, er ikke totaltallet noe han tenker så mye på.

- Bare jeg scorer flere enn Doffen så, fleiper han og peker og gliser mot Vålerenga-spilleren som blir stående som et spørsmålstegn ti meter unna.

Kristofer Hæstad har scoret ett mål på 26 kamper. Ser vi bort fra Riise, Gamst og Carew har de øvrige 13 utespillerne i kveld 7 mål fordelt på tilsammen 218 landskamper. Espen Ruud er den eneste som ikke har kamper for landslaget ennå.

- Du er jo spiss
Men selv om verken Gamst eller Riise vil si noe om konkurransen dem i mellom når de snakker med Dagbladet på tomannshånd, våkner konkurransemenneskene når de passerer hverandre i intervjusonen.

- Du er jo spiss, sier Riise.

- Jeg er da ikke spiss. Dessuten løper du foran meg hele tida, sier kantspiller Pedersen.

- Det er faktisk sant, sier Riise.

- Jeg får begynne å holde ham bak meg, sier Gamst.

I kveld jakter den norske venstresida, som har hatt gitt viktige bidrag til landslagsoppturen, nye scoringer på Stade de Genève klokka 17.45.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media