Riise: - Gulltropp

10 av de 20 spillerne i VM-troppen vant gull i Sydney-OL for tre år siden. Superveteran Hege Riise (34) mener rutinen vil være gull verd i USA.

- VM-troppen er i god form, har masse humør og sprudler av energi. Som vanlig foran store mesterskap, ligger apestrekene på lur. Så fort treningene blåses i gang, er det fullt trøkk. Hos meg er det ingen tvil om at dette er en gulltropp, sier Hege Riise til Dagbladet.

- Kampklar

De ti VM-uttatte jentene som slo USA i finalen og vant OL-gull i 2000, er Bente Nordby (keeper), Monica Knudsen, Brit Sandaune og Anne Tønnessen (forsvarsspillere) og Solveig Gulbrandsen, Unni Lehn, Dagny Mellgren, Marianne Pettersen, Anita Rapp og Hege Riise (midtbanespillere/angripere). Nå er de sultne på mer edelt metall.

Hege Riise rakk USA-VM i tolvte time. Forrige mandag fikk hun beskjed om at korsbåndet var bra igjen. Sist søndag imponerte hun landslagssjefen i en intern testkamp over to ganger 35 minutter.

- Før internkampen hadde jeg ikke spilt fotball på fire måneder. Jeg skjønte at kampen var en viktig test, taklet som vanlig og følte at det gikk greit. Nå er jeg kampklar til den første VM-kampen mot Frankrike i Philadelphia 20. september, sier Hege Riise.

VM-stemning

Etter korsbåndsoperasjonen i vår fryktet hun at USA-VM kunne gå fløyten. Nå er alle glad for at superveteranen med 55 mål på 177 landskamper er klar til å bidra igjen ute på banen.

- Mesterskapet i USA blir mitt fjerde VM-sluttspill. Etter korsbåndsoperasjonen har jeg stått på knallhardt for å bli bra igjen. Nå merkes det på stemningen at det snart er mesterskap igjen. Alle er i perlehumør og gleder seg, sier Hege Riise.

SELVSIKKER: Hege Riise er selv under restitusjon, men troppen som sådan har hun klokkertro på.
TROPPEN TIL USA-VM: Til venstre trener Åge Steen. Bak fra venstre Ingrid Camilla Fosse Sæthre (Arna-Bjørnar), Gunhild B. Følstad (Trondheims-Ørn), Unni Lehn (Carolina Courage), Monica Knudsen (Asker), Marianne Paulsen (Arna-Bjørnar) og Lise Klaveness (Asker). I midten Ane Stangeland (Klepp), Marit Fiane Christensen (Asker), <P>Kristine Edner (Røa), Anita Rapp (New York Power), Marianne Pettersen (Asker) og Linda Ørmen (Asker). Foran Dagny Mellgren (Boston Breakers), Solveig Gulbrandsen (Kolbotn), Trine Rønning (Kolbotn), Bente Nordby (Kolbotn), Ingrid Hjelmseth (Trondheims-Ørn), Anne Tønnessen (Klepp), Hege Riise (Carolina Courage) og Brit Sandaune (Trondheims-Ørn).