VETERAN: Bjørn Helge Riise sliter med å forstå at han har blitt en av Lillestrøms veteraner.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
VETERAN: Bjørn Helge Riise sliter med å forstå at han har blitt en av Lillestrøms veteraner. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Riise: - Jeg har plutselig blitt gammel, men i hodet er jeg 18 år

Lei av minuspoeng.

ÅLESUND (Dagbladet): Grunnet uansvarlig økonomi innledet Lillestrøm sesongen som tabelljumbo med ett minuspoeng.

Under tiårsjubileet på Color Line Stadion i går holdt kanarifuglene på å være festbremser, men Erling Knudtzons 1-0-scoring ble aldri matchavgjørende.

Peter Orry Larsen utlignet i kampens siste ordinære spilleminutt med et vakkert skudd fra 16-meteren.

Det opplevdes som to nye minuspoeng for Bjørn Helge Riise og co.

- Ja, det kan du si. Det er utrolig surt når vi leder så lenge. Vi må slutte å gi fra oss poeng, sier LSK-kapteinen til Dagbladet.

- Hadde vært ufattelig kjipt Lillestrøm har verken vunnet eller tapt denne sesongen, men hevder at de ikke blir påvirket av den økonomiske situasjonen.

- Nei, nå har ikke det noe å si. Men vi får se mot slutten av sesongen om det er annerledes da. Hvis det minuspoenget blir avgjørende, kommer det til å være ufattelig kjipt, innrømmer Riise, som vil gjøre sitt for at minuspoenget ikke får noen betydning.

- Dere satser på å vinne serien med god margin?

- Hehe, ja det hadde vært en drøm. Jeg har i hvert fall veldig lyst til å kjempe i toppen. Det tror jeg vi kan klare, sier ålesunderen.

18 år i hodet LSK har mistet flere av de mest rutinerte spillerne, hvilket gjør Riises erfaring ekstra viktig.

- Jeg har plutselig blitt gammel. Jeg vet ikke når det skjedde, men de fleste på laget er yngre enn meg nå. Vi skulle gjerne hatt litt mer rutine.

- Personlig føler jeg meg som en 18-åring i hodet. Man skal heller ikke kimse av unggutter. Det er veldig mange spennende spillere her, sier Riise.

Da han var junior, spilte han i AaFK. I går var han tilbake på sin forhenværende hjemmebane. Der har Riise hatt mange spesielle øyeblikk.

Flørter Han har vært med på å tape 1-7, og han har blitt hetset av AaFK-fansen. Men i de to siste årene har Riises hjemkomst vært annerledes.

- Da vi møtte AaFK i fjor, hadde de ingen selvtillit. Det var veldig rart. Slik følte jeg det litt i denne kampen også. De kom fra 0-5-tap og ble tydelig usikre da vi scoret, sier Riise.

AaFKs nye trener, Harald Aabrekk, kunne imidlertid juble for ett poeng da Orry Larsen utlignet. Etter kampen fleipet Aabrekk om at Riise burde bosatte seg i Ålesund igjen.

- Det er ledig tomt på Hessa nå. Det er bare å flytte, spøkte Aabrekk til Riise - i visshet om at Riise-familien vokste opp på Hessa.

Sistnevnte utelukker ikke en retur til Ålesund.

- Akkurat nå stortrives jeg i Lillestrøm, men jeg har kun ett år igjen av kontrakten. I fotball har jeg lært at man aldri skal utelukke noe. Jeg ser fortsatt på Ålesund som hjembyen min, så man vet aldri, sier Riise.

SUNNMØRING: Bjørn Helge Riise utelukker ikke en retur til AaFK og Ålesund en gang. I går hintet AaFK-trener Harald Aabrekk om at det står en ledig tomt på Hessa, hvor Riise-familien vokste opp. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SUNNMØRING: Bjørn Helge Riise utelukker ikke en retur til AaFK og Ålesund en gang. I går hintet AaFK-trener Harald Aabrekk om at det står en ledig tomt på Hessa, hvor Riise-familien vokste opp. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer