Riise: - Jeg kan bli blant de beste i Europa

ULLEVAAL (Dagbladet): Nils Johan Semb er imponert over holdningen til John Arne Riise, og mener at Liverpool-spilleren kan bli blant Europas beste i sin rolle. - Ikke for å skryte, men det er mulig, sier Riise.

- John Arne viser en topp holdning. Han viser vilje til å stå fram. Det han gjør, viser at man ikke kan stå der uten å gjøre jobben sin. Dette smitter over på hele laget, sier Nils Johan Semb.

Landslagssjefen tror fortsatt Riise har litt å gå på før han er på Carlos-, Maldini- og Lizarazu-nivå, men tror veien er mulig å gå.

- Han har et stykke igjen, men klarer han å fortsette å være ydmyk i forhold til å bli bedre hele veien, så blir han en av de beste i Europa.

Riise skjønner hva Semb mener.

- Jeg vet hva han snakker om, og tror sjøl jeg kan bli blant de beste i Europa om jeg fortsetter å trene hardt på alt. Jeg kan bli bedre på absolutt alt. Dette er et grunnprinsipp for meg, sier Riise til Dagbladet.

Foruten Riise var Semb mest fornøyd med at laget hans klarte seg godt i 4- 4- 2 mot et sterkt svensk mannskap.

- Jeg kommer absolutt til å satse videre på 4- 4- 2, og da særlig på hjemmebane siden vi klarer det brukbart mot et såpass bra lag som Sverige. Bedre bevegelighet i laget og nøyaktigheten i pasningsspillet er den største utfordringen for å bli bedre i denne formasjonen, sier han.

Svenskenes landslagssjef Lars Lagerbäck har for sin del en enkel utfordring til neste gang han møter Nils Johan Semb:

På hele pressekonferansen etter kampen omtalte han den norske landslagssjefen som «Nils Arne».