Riise: - Jeg kjenner at det stikker i meg

På plass i VM.

PÅ PLASS I BRASIL:   John Arne Riise og kona Louise Angelica. Foto: Anders Grønneberg
PÅ PLASS I BRASIL: John Arne Riise og kona Louise Angelica. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgen skal John Arne Riise (33) på sin første VM-kamp noen gang. Ikke som spiller, men tilskuer. Han innrømmer at noe mangler i karrieren.

- Jeg kjenner at det stikker i meg. Jeg er virkelig lei meg for at jeg aldri har fått oppleve fotball-VM som spiller, sier Riise til Dagbladet.

- Det er noe helt spesielt. Jeg fikk med meg oppbyggingen til mesterskapet. Folket og festen i Brasil. Så kom Argentina mot Bosnia-Hercegovina, der Argentina vant 2-1. Det er det sykeste jeg har sett på TV. Folk gråt under nasjonalsangene. Publikum hoppet på tribunen. Benken var med og feiret da det ble scoret. Jeg sa til kona mi: «Søren at jeg aldri har fått være med på dette.»

Riise fortsetter:

- Jeg har vunnet serien og cupen. Jeg ble også tatt ut til EM-sluttspillet i 2000, men fikk aldri spille. Det samme gjelder VM, hvor Norge aldri har kvalifisert seg mens jeg har vært aktuell. Det er det jeg mangler i karrieren.

Frontfigur Riise ankom Brasil i går morges. Han er frontfigur for spillselskapet Betsson. Dette gjør ham uaktuell for landslaget, all den tid Norges Fotballforbund og idretten støtter Norsk Tipping. Dermed stopper han trolig på 110 landskamper.

Betsson-kunder er med på turen, og i morgen skal følget se kampen mellom Italia og Uruguay.

- Du kommer til stadion og føler VM-trykket. Jeg gleder meg som en unge, sier Riise.

- Hvem tror du vinner mesterskapet?

- Jeg har tippet Argentina. Jeg håper også at Lionel Messi blir toppscorer, slik at han kan bevise at han er tidenes beste spiller. Italia har også et sterkt lag. Brasil er litt opp og ned, men kan vinne. Alt kan skje.

Bryllupsreise Riise og kona Louise Angelica (23) har nettopp vært på bryllupsreise til Maldivene og Dubai. Etter Brasil-turen venter poker-VM i Las Vegas. Også dette skjer i kraft av Betsson.

Deretter er det fullt fokus på fotballen. Kontrakten med Fulham gikk ut i vår, og 33-åringen jakter på ny klubb.

- Jeg skal trene med Lillestrøm til noe nytt er klart. Jeg føler at jeg fortsatt har to-tre år igjen i utlandet. Og jeg vil gjerne prøve en annerledes kultur. Dubai, Qatar eller USA er alle aktuelle steder.

Riise har også andre baller i lufta: Bokskriving, foredragsvirksomhet og trenerutdanning.

- Alt må komme i system. Derfor bruker jeg sommeren til å planlegge framtida, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer