VAR FORBANNET: Bjørn Helge Riise viftet vekk hånda til assistenttrener Ola By Rise (til høyre i bildet) da han ble byttet ut etter 75 minutter. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
VAR FORBANNET: Bjørn Helge Riise viftet vekk hånda til assistenttrener Ola By Rise (til høyre i bildet) da han ble byttet ut etter 75 minutter. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Riise: - Jeg tok By Rise i hånda

Fikk TV-refs for oppførselen da han ble byttet ut.

||| Kypros - Norge 1-2

LARNACA (Dagbladet): Etter kampen mot Island i forrige måned måtte Bjørn Helge Riise forklare hvorfor han marsjerte rett i garderoben da han ble tatt av banen, uten å ta noen i hånda.

I går skjedde nesten nøyaktig det samme:

Lillebror Riise ble tatt av banen til fordel for Petter Vaagan Moen et kvarter før slutt, et bytte han tilsynelatende likte svært dårlig.

Fulham-proffen viftet vekk den utstrakte hånda fra Ola By Rise, og Canal +-kommentator Kenneth Fredheim var mildt sagt forbløffet over oppførselen hans.

- Jeg var sur på meg selv
Drillo fikk også spørsmål om episoden på pressekonferansen, uten at landslagssjefen ønsket å gjøre noe nummer ut av saken.

Etterpå dysset også Bjørn Helge Riise ned det som skjedde.

- Det er noen som stusser over at du ikke tok hånda til Ola By Rise da du ble byttet ut?

- Jo, jeg tok ham i hånda, sier han til Dagbladet.

- Gjorde du?

- Ja, ja. Jeg tok ham i hånda, men jeg var sint på meg selv.

- Mot Island gjorde du det ikke, og flere sier du ikke gjorde det nå heller?

- Jeg tok ham i hånda, og så gikk jeg og satte meg, litt sur. Jeg var sur på meg selv, for at andre omgang ble som den ble. Vi ble løpende litt imellom, og det var frustrerende for oss på midtbanen å miste grepet etter den gode 1. omgangen. Jeg ble sur på meg selv, sier Riise.

Mistet grepet
I pressekorpset ble det diskutert om ikke heller Erik Huseklepp - som virket å ha løpt seg tom - burde blitt byttet ut før Riise. Selv har han ingen problemer med å forstå at Brann-spissen ble værende på banen.

- Huseklepp kan plutselig gjøre et eller annet, sier han.

Riises humør var i hvert fall av det aller beste etter kampen, slik det bør være etter nok en seier i EM-kvaliken, den tredje av tre mulige.

Men den satt altså langt inne, for Norge mistet helt grepet om kampen etter pause.

- De la om til en slags 4-2-4-formasjon, med to dype sentrale midtbanespillere. Om vi indreløperne skulle støte på dem, måtte vi forlate mannen i mellomrommet. Vi var usikre på når vi skulle gå og ikke. Det gjorde til tider at de to kunne trille ball som de ville, i tillegg til at backene deres var veldig offensive. Det var ikke bra at vi mistet grepet sånn. Men - vi vant i hvert fall!