Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise: - Jeg trodde noen var drept

Våknet til det han betegner som et karakterdrap i VG.

SÅRET: John Arne Riise sier han er såret og lei seg etter at VG-kommentator Truls Dæhli i dag skrev at Riise har avslørt seg selv som en selvforherligende tufs. - Jeg føler at folk kjenner meg for den jeg er. Det betyr mye for meg. Ikke hva en som ønsker sine 15 minutes of fame mener, sier Riise.
SÅRET: John Arne Riise sier han er såret og lei seg etter at VG-kommentator Truls Dæhli i dag skrev at Riise har avslørt seg selv som en selvforherligende tufs. - Jeg føler at folk kjenner meg for den jeg er. Det betyr mye for meg. Ikke hva en som ønsker sine 15 minutes of fame mener, sier Riise. Vis mer

(Dagbladet): «Avslører seg selv som en selvforherligende tufs», skriver VG-kommentator Truls Dæhli om John Arne Riise i dag.

Dæhli reagerer kraftig på at Riise bruke kvelden før Island-kampen til å ta et oppgjør med hjembyen Ålesund og fotballtrener Ivar Morten Normark, med bakgrunn i at statuen utenfor Color Line Stadion ikke bærer hans navn.

«Mitt eneste anliggende er tidspunktet John Arne Riise valgte for å rope om selvrettferdighet, som var dagen før den norske VM-kvalifiseringen og som fortsatte langt inn på selve kampdagen. Det avslørte en foruroligende evne til å sette seg selv foran laget, fordi ytringene var godt egnet til å skape inntrykk av at kampen mot Island bare var en kulisse for hans storslåtte rekord og personlige feiring», skriver Dæhli i sin kommentar.

- Tøft for meg personlig
John Arne Riise selv har gitt uttrykk for at enkelte journalister - deriblant Dagbladet sine - har vært gjenstand for humor i hverdagen under denne landslagssamlingen.

- Dere går fem på hver gang, har han sagt, med tanke på at flere medier omtalte Twitter-angrepet på «arrogante folk» i Ålesund og Ivar Morten Normark.

Men han syntes ikke det var mye morsomt å våkne opp til kommentaren fra Truls Dæhli i dag. På dagens pressetreff var han den første spilleren som møtte opp, nesten et kvarter før tida, sammen med lillebror Bjørn Helge.

Det var trykket stemning i rommet da VG-kommentator Truls Dæhli også meldte sin ankomst.

TV 2-reporter Davy Wathne var førstemann til å få Riise i tale, der Dæhlis nådeløse kritikk ble et naturlig tema.

- Hva skal jeg si? For meg personlig er det ganske tøft, i hvert fall i dag. Dette er grunnen til at jeg avsluttet Twitter, som jeg gjorde i går, innledet Riise.

Han sier han våknet med 30 ubesvarte anrop og 30 meldinger på mobilen i dag tidlig.

- Jeg trodde at noen var drept. Jeg har ikke lest det selv, bare blitt fortalt hva som står. Folk får ha sine meninger, det får man bare respektere. Men det er synd når noen som ikke kjenner deg sier hvordan du er som person. Det er tøft å høre. Det er en tøff dag for meg i dag. Jeg har gått mange runder i hodet mitt, og lurt på hva jeg skal gjøre med det. Jeg må være proff, fokuset må være på tirsdag. En krig mot media er en krig jeg aldri kan vinne, sier Riise.

Kjenner seg ikke igjen
På spørsmål fra Wathne om hvorfor det alltid er mye styr rundt ham, og om det faktisk er slik at han framhever seg selv og setter egoet sitt foran laget, svarer han:

- Folk som kjenner meg vet at det ikke er meg. Jeg kjenner meg ikke igjen. Jeg har opplevd mye suksess, det har blåst mye og jeg har alltid vært en person som stikker fram nesa, men jeg føler det er en av grunnene til at jeg har kommet dit jeg er kommet også. Det er ting jeg kunne gjort annerledes, men det som er gjort, er gjort. Når det kommer sånne karakterdrap som i VG i dag, blir jeg såret og lei meg. Jeg er litt uvitende i forhold til hva jeg skal ta til meg, og hvordan jeg skal reagere. Det har vært en tøff morgen.

Alle landslagsspillerne, inkludert Riise, fikk før Hellas-kampen i august fikk beskjed om å vokte sin bruk av sosiale medier, spesielt når de er på samling. Det handler om forholdet til samarbeidspartnere og kolleger.

De har fått uttrykkelige retningslinjer som sier at bruken av for eksempel Facebook og Twitter ikke skal føre til uro og stress inn mot kampene.

Det skjedde likevel før Island-kampen, og i går valgte altså Riise å legge ned Twitter-aktiviteten sin. Samtidig varslet han at det var enkelte journalister han aldri kom til å snakke med igjen.

I dag modererte han det noe.

- Jeg skal ikke boikotte noen. Jeg har bare sagt at jeg kommer til å være mindre tilgjengelig og mer avslappet, og ikke gi så mye tilbake. Det er et godt bevis i dag, hva som kommer tilbake til meg, sier han.

- Tidspunktet var feil
Han tar noe selvkritikk på timingen for oppgjøret med Ålesund, og personene som sørget for at statuen utenfor Color Line Stadion ikke offisielt bærer hans navn.

- Det er første gang jeg har sagt noe om det (statuen). Når jeg nådde 105 kamper, følte jeg at jeg kunne si min mening om det. Jeg vet nøyaktig hva som ble sagt før statuen ble avduket. Tidspunktet jeg valgte meg var kanskje feil, men ellers følte jeg det var riktig å si min mening om det.

Riise betegner Dæhli som en person som ønsker sine «15 minutes of fame».

- De siste fem årene har jeg jobbet hardt for at folk skal se hvem jeg egentlig er. Da jeg scoret mot Hellas sist, ropte folk navnet mitt på tribunen. Jeg føler at folk kjenner meg for den jeg er, og det er det som betyr noe for meg. Ikke hva en som ønsker sine 15 minutes of fame mener.

Truls Dæhli var til stede både under treningen og pressetreffet, men havnet ikke i prat med Riise. VG-kommentatoren måtte derimot prate med en rekke journalistkollegaer, som ville vite bakgrunnen for den harde dommen over mannen med flest A-landskamper for Norge.

- Jeg ser at det er en hard og tydelig kommentar, men jeg mener det også er grunnlag for å bruke karakteristikkene jeg gjør. Jeg synes det er betimelig å reise spørsmålet jeg gjør innledningsvis, om dette representerer en kultur på landslaget. Jeg tror ikke at det er det i dag, men jeg er redd det kan bli det, dersom det oppfattes som greit å etterlyse mer hyllest av seg selv, sier Dæhli.

- Jeg synes det er et så spesielt og dårlig signal å sende ut, at jeg mener det var verdt å dra fram dette nå.

- Kommer du til å foreta deg noe overfor John Arne Riise?

- Han vet at jeg er tilgjengelig hvis han ønsker det, noe jeg viser ved å være på treningen i dag og her på pressetreffet etterpå, sier Dæhli.

Dagbladet kommer med flere reaksjoner fra Ullevaal.

KRANGLET FØR REKORDKAMPEN: John Arne Riise var aktiv på Twitter kvelden før, og i formiddagstimene foran kampen mot Island. Faksimile: John Arne Riises Twitter-konto
KRANGLET FØR REKORDKAMPEN: John Arne Riise var aktiv på Twitter kvelden før, og i formiddagstimene foran kampen mot Island. Faksimile: John Arne Riises Twitter-konto Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media