Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise: - Må lage litt faenskap

Krysser fingrene for brødregjenforening.

SPENT: Både John Arne og Bjørn Helge Riise er svært spent på om førstnevnte får spille i Tippeligaen og AaFK.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SPENT: Både John Arne og Bjørn Helge Riise er svært spent på om førstnevnte får spille i Tippeligaen og AaFK. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): John Arne Riise har aldri spilt i Tippeligaen før. Han tok steget rett fra 1. divisjonsspill i AaFK til den franske storklubben Monaco i 1998 og har spilt i det store utland etter det.

Der har 35-åringen skaffet seg stjernestatus i storklubber som Liverpool og Roma. Der har Riise vunnet Champions League og skapt en av tidenes største karrierer av en norsk fotballspiller.

Nå vil han spille i Tippeligaen for første gang. I går sa han opp den omstridte Betsson-avtalen, men spillselskapet sitter på reklamefilmer som ennå ikke er vist og som kan knuse Riises Tippeliga-drøm.

Mens storebror Riise sitter på pinebenken i påvente av hva som blir konklusjonen, følger lillebror Bjørn Helge Riise spent med hjemmefra i Ålesund.

- Akkurat nå er det fullt styr med barna og lekser, men jeg er jo veldig spent på hva de kommer frem til, sier Bjørn Helge Riise til Dagbladet.

- Jeg regner med John Arne kommer til å ringe meg når saken har fått en løsning. Jeg venter fortsatt på en telefon, men håper jo virkelig at dette ordner seg. Vi har snakket mye om å spille sammen igjen. Det hadde vært ekstremt moro for oss begge.

- Ekstremt kjipt Riises karakteriserer de to ulike scenariene, altså om storebror John Arne blir AaFK-spiller eller ikke, som dag og natt.

- Hvis han blir AaFK-spiller, ville det vært helt uvurderlig for klubben. Han har så mye erfaring som vil være gull verdt for det unge mannskapet vi har. Jeg håper virkelig at dette går i orden, forteller AaFKs nye kaptein.

BRØDREGJENFORENING: 
John Arne Riise og Bjørn Helge Riise spilte sammen i barndommen, på A-landslaget og i Fulham. Nå håper de å gjenforenes i AaFK.
FOTO DAG W GRUNDSETH
BRØDREGJENFORENING: John Arne Riise og Bjørn Helge Riise spilte sammen i barndommen, på A-landslaget og i Fulham. Nå håper de å gjenforenes i AaFK. FOTO DAG W GRUNDSETH Vis mer

- Hvis det ikke går i orden, vil det være ekstremt kjipt - ikke minst for John Arne, men også for AaFK og for norsk fotball. Jeg er sikker på at han har veldig mye å tilføre.

Fredsmegler Bjørn Helge Før Bjørn Helge Riise returnerte til AaFK i sommer, var konflikten stor mellom Riise-familien og AaFK. Helt siden statuen av John Arne Rise utenfor Color Line Stadion ikke fikk navnet «John Arne Riise» likevel, tok fotballstjernen sterk avstand fra hele byen.

Riise startet endog å kalle seg for romsdaling i stedet for sunnmøring og var tydelig på at han aldri skulle spille for AaFK eller snakke med Hoff igjen. Men ord er bare ord.

Da lillebroren returnerte til gamleklubben, fungerte det som en fredspipe mellom den sterke fotballfamilien og moderklubben. Nå er velviljen til et nytt samarbeid stort.

- Må late litt faenskap Og nå har statuen utenfor Color Line Stadion omsider fått navnet «John Arne Riise», takket være Bjørn Helge Riise og Oddbjørn Lie.

- Det var ikke min idé, men jeg sier aldri nei til å være med på sprell. Vi må jo lage litt faenskap, sier lillebror Riise karakteristisk.

Han er ikke redd for hvordan AaFKs daglige leder Henrik Hoff vil reagere.

- Hoff ser nok humoren i det. Så lenge det ikke er noe som skader klubben, er han veldig rund i kantene. Sånn sett er han en veldig fin daglig leder. Han setter pris på litt humor.

Han håper at hans kjente storebror blir AaFK-spiller sporenstreks og kan spille serieåpningen mot Stabæk på fredag. Der håper han selv å spille, men er usikker grunnet skadeproblemer.

- Jeg håper jeg blir klar. Det går rette veien, så får vi se hvordan jeg føler meg på trening i morgen, sier Bjørn Helge.

- Bærer ikke nag Siste nytt i Riise-saken er denne anmodningen fra NTF og NFF, som de formidlet i en pressemelding.

TUSJ OG PAPIR: Bjørn Helge Riise (t.v.) og Oddbjørn Lie foran statuen «Fotballspilleren» utenfor Color Line Stadion. De har døpt den om til «John Arne Riise». Foto: Privat
TUSJ OG PAPIR: Bjørn Helge Riise (t.v.) og Oddbjørn Lie foran statuen «Fotballspilleren» utenfor Color Line Stadion. De har døpt den om til «John Arne Riise». Foto: Privat Vis mer

«NTF, NFF og Aalesunds FK hadde i går kveld et telefonmøte hvor det ble diskutert hvordan vi sammen kan sikre at John Arne Riise kan i spille i Tippeligaen. Termineringen av hans avtale med et utenlandsk bettingselskap ble svært positivt mottatt av alle parter. Det viser seg imidlertid at John Arne Riise skal være frontfigur for spillselskapet i flere reklamefilmer i flere uker fremover. Dette er slik vi vurderer det ikke forenlig med spill i Tippeligaen», heter det i pressemeldingen.

«Det ble derfor bestilt en ekstern uavhengig juridisk betraktning fra NFF og NTF som partene har fått tilsendt. Denne råder Aalesunds FK til ikke å benytte spilleren i Tippeligaen før etter at samarbeidet med det utenlandske spillselskapet også i praksis er avsluttet», står det videre.

Bjørn Helge Riise sier følgende om denne oppfordringen:

- Hvis det er juridiske ting som avgjør, har jeg forståelse for det. Jeg bærer ikke nag, men vi får krysse fingrene for at det løser seg, sier Riise til Dagbladet.

USIKKER: AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise er usikker på om han rekker fredagens seriestart mot Stabæk.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
USIKKER: AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise er usikker på om han rekker fredagens seriestart mot Stabæk. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer