Riise: - Oppstyret er verst for søstera

Sier Bjørn Helge Riise.

Bjørn Helge Riise har sluttet å lese aviser.

- Jeg har fokus på fotballen, og det som står er ikke lenger noe forstyrrende element, sier Lillestrøm-spilleren.

Det ble mye ståhei rundt Riise etter angivelig bråk på La Manga. Heller ikke storebror John Arne har sluppet unna «krigstyper» i avisene.

- Jeg har sluttet å lese aviser. De skriver ting verre enn det er, og da blir en bare irritert. Jeg kan ikke gå rundt og bry meg om hva folk tenker eller tror. Det er bare å styre unna, sier lillebror Riise til NTB.

Til tross for oppmerksomheten den siste tiden, ser Bjørn Helge ut til å stortrives under landslagets treningsleir i Manchester. Lysluggen sprudler og viser hvorfor LSK har gitt ham ærverdige draktnummer 10.Som storebror John Arne vil han vise seg fram på fotballgresset.

Skryter av Nordlie

- Jeg har pratet en del med John Arne, og det er egentlig verre for søsteren vår som går på skolen. De unge tror jo ofte på det som står i avisene, sier Riise alvorlig.

Selv takler han oppmerksomheten, men han liker ikke at familien også må leve med negativ medieomtale.

LESER IKKE AVISER: Bjørn Helge Riise mener «krigstypene» i avisene er verst for lillesøstera. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
LESER IKKE AVISER: Bjørn Helge Riise mener «krigstypene» i avisene er verst for lillesøstera. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

LSK satser tungt og er blant gullfavorittene i eliteserien. Ikke siden 1989 har «Kanarifuglene» avsluttet sesongen på gullplass.- Vi har ny trener og nytt system. Det sitter mer og mer. Tom Nordlie er en veldig bra trener som kan utrolig mye fotball. Han gjør ting enkelt, og vi gutta tar det lett til oss. Tom er klar og tydelig. Da slipper vi spillere å stille spørsmål, sier Riise optimistisk.

Må takle presset

I fjor ble det fjerdeplass. Denne sesongen skal LSK opp i medaljekampen.

- Topp tre er målet. Det er fire lag som vil kjempe om gullet. Rosenborg, Brann, Vålerenga og vi. Det så lenge bra ut i fjor, men vi taklet ikke helt presset. Og takler du ikke press, har du ikke noe i fotballen å gjøre, sier den tidligere Belgia-proffen.

- Det er stort å få tiertrøyen i så ung alder. Jeg gir alltid 110 prosent, sier Riise.

Spørsmålet er om han kan gå i Tom Lunds fotspor. Med «Tommy» på laget, vant LSK alt. På Åråsen er man overbevist om at lillebror Riise kan føre arven videre.

(NTB)