Riise: - Vi er enige om at jeg ikke bør spille

- De er ganske overrasket over meg.

IKKE 100 PROSENT: John Arne Riise er ikke med mot Ajax i kveld. - Jeg er ikke helt der jeg skal være ennå, sier han. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
IKKE 100 PROSENT: John Arne Riise er ikke med mot Ajax i kveld. - Jeg er ikke helt der jeg skal være ennå, sier han. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet:) Lørdag spilte John Arne Riise 90 minutter for Apoel (0-0 mot AEL Limassol) i det som var hans andre kamp for klubben. Mandag erklærte han, i et NTB-intervju, at han «gledet seg som en unge» til å spille Champions League-fotball igjen, og noen timer seinere trente han med laget på Kypros.

Men da Apoel kunngjorde sin 20-mannstropp til møtet med Ajax, var Riises navn utelatt - noe Dagbladet omtalte mandag kveld.

- At jeg nå ikke spiller, eller er med i troppen, er noe vi er enige om, hevder Riise i en e-post til Dagbladet tirsdag morgen.

- Trenger noen kamper - Siden jeg signerte så var planen at jeg trengte fem-seks uker før jeg var 100 prosent. Jeg har ikke hatt en normal forsesong, så de siste tre-fire ukene har jeg trent meget hardt for å «ta igjen» de andre. Derfor trenger jeg også noen kamper hvor jeg får skikkelig kamptrening. Jeg har en trener som virkelig bryr seg om spillerne sine og det siste han vil er at jeg blir skadet fordi jeg blir kastet inn i to kamper i uka for tidlig. Planen har hele tiden vært at etter denne landslagspausen så vil jeg være klar for flere kamper etter hverandre, forteller Riise.

Kroppen føles veldig bra, legger han til.

- Selv om jeg trente en del før jeg kom med, så er fotballtrening og kamper noe helt annet. Jeg var forberedt på at jeg trengte en del uker med mye trening før jeg var 100 prosent klar. Fysisk og kondisjonsmessig er jeg der jeg skal være. Nå er det bare snakk om å la kroppen ta til seg all treningen siste ukene. De kampene jeg har spilt har jeg følt meg veldig bra, selv om jeg i den siste følte meg tung i kroppen - et resultat av mye trening, skriver Riise.

Vil spille Men han bekrefter at det ikke er med lett hjerte han står over mot Ajax.

- Selvfølgelig vil jeg spille. At jeg nå ikke spiller eller er med i troppen er noe vi er enige om. Jeg trenger noen seriekamper til før jeg er 100 prosent i fotballform, forteller Riise.

- Jeg føler Apoel virkelig legger til rette for at jeg og de andre spillerne skal lykkes. Her er det en dialog som er meget god og ryddig. Jeg er ikke helt der jeg skal være ennå, men er godt i rute. Fotballform er ferskvare. Man trenger kamptrening, det trenger jeg litt mer av før jeg er tilbake i Champions League.

- De er ganske overrasket På spørsmål om hvordan han jobber for å bli klar til neste Europa-mulighet - 21. oktober hjemme mot Zlatan og Paris Saint-Germain - svarer Riise:

- Som sagt så har jeg trent og kjørt kroppen ganske hardt. Har hatt daglige samtaler med trener og fitnessteamet slik at jeg etter denne pausen er klar til å spille mange kamper. De er ganske overrasket hvor fort jeg er blitt klar fysisk og kondisjonsmessig, så det neste for meg er bare å la kroppen bli vant til kamper og det som hører med. Det har vært en morsom prosess siste ukene. Samme hvor mye jeg har ønsket å spille alle kampene, har jeg lært meg å lytte til kroppen, forklarer Riise i e-posten.