Bjørn Helge Riise frykter kapteinene kan miste sin rolle

Riise advarer dommerne:
- Utrolig synd. Konsekvensene kan bli meget uheldige

Da Bjørn Helge Riise (33) skulle følge dommernes oppfordring og forsøke å være fredsmegler, ble han i stedet straffet med både kort og karantene. 

OPPGITT: Bjørn Helge Riise synes det er trist at han straffes for det han trodde var en god handling. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
OPPGITT: Bjørn Helge Riise synes det er trist at han straffes for det han trodde var en god handling. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det var høy temperatur da Strømsgodsets Lars-Christopher Vilsvik havnet i klammeri med flere AaFK-spillere da sunnmøringene vant 4-2 på Color Line Stadion i går.

AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise tok kapteinsrollen på alvor da han løp inn i situasjonen for å roe ned sine lagkamerater. 33-åringen gjorde akkurat det som dommerne har oppfordret kapteinene til å gjøre.

Likevel ble Riise belønnet med gult kort og karantene. Midtbanespilleren slo oppgitt ut med armene i visshet om at den viktige bortekampen mot Kjetil Rekdal og Vålerenga dermed ryker.

- Kapteinens oppgave er å roe ned slike situasjoner, men når slikt skjer, og man får gult kort som belønning, fører jo det til at man holder seg unna i framtiden. Hvorfor være fredsmegler når man får gult kort? Konsekvensene kan bli meget uheldige. Kapteinsrollen mister sin rolle, sier Riise til Dagbladet.

REAGRER: Aalesunds Bjørn Helge Riise reagerer sterkt på dette gule kortet fra dommer Dag Vidar Hafsås mot Godset i går. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
REAGRER: Aalesunds Bjørn Helge Riise reagerer sterkt på dette gule kortet fra dommer Dag Vidar Hafsås mot Godset i går. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Hadde jeg gjort noe galt, hadde jeg selvfølgelig lagt meg flat og tatt straffen min. Men som TV-bildene viste, og alle ekspertene sa, prøvde jeg å forhindre situasjonen i stedet for å skape den. Både dommere og spillere gjør feil. Det er helt greit, men det bør gå an å innrømme det i ettertid og rette opp, mener sunnmøringen.

Terje Hauges svar til Riise

Riise scoret et drømmemål mot Strømsgodset i går og banket også inn en perlescoring mot Start i runden før. Etter å ha blitt flyttet opp fra høyrebacken til sentral midtbane, har Riise storspilt for et AaFK-lag som har scoret ti mål på de tre siste kampene.

- Det er utrolig kjipt for både meg og klubben at jeg ikke får spille mot Vålerenga. Jeg vil bidra i krigen vi er inne i, men får karantene uten å ha gjort noe galt. Det er så utrolig synd og surt, sier Riise.

Dommersjef Terje Hauge forteller til Dagbladet at AaFK-kapteinen ikke kan få kortet strøket.

- I slike store konflikter mellom lagene skal det gis gult kort til begge lagene. Dette er FIFAs retningslnijer. I dette tilfellet var spørsmålet hvem som oppsøkte situasjonen og hvem som prøvde å avverge dem, forteller Hauge til Dagbladet.

- Intensjonene til spillerne kan være vanskelig å se, spesielt når situasjonen havnet i nettet. Det hadde vært enklere å ha oversikten utpå banen. Det var vanskelig for dommeren å se.

- Jeg tror på det Riise sier

Hauge mener derfor at Dag Vidar Hafsås' valg ikke var en åpenbar dommerfeil.

BEGRUNNELSEN: Dommersjef Terje Hauge synes ikke Dag Vidar Hafsås gjorde noe galt i situasjonen som ga Bjørn Helge Riise gult kort. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
BEGRUNNELSEN: Dommersjef Terje Hauge synes ikke Dag Vidar Hafsås gjorde noe galt i situasjonen som ga Bjørn Helge Riise gult kort. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer

- Dermed ble det opp til dommerens skjønn å vurdere, og det er dommerens oppfattelse som er relevant. Han oppfattet av Riise kom stormende inn og oppsøkte situasjonen. Hadde vi visst at han hadde gode intensjoner, som han fortalte i etterkant, hadde det vært noe annet. Men dette er vanskelig å vite i øyeblikket, forteller Hauge.

- Jeg tror på det Riise sier, men vi har ikke anledning til å endre en avgjørelse som dommeren har sett og vurdert. Hvis noen av de andre spillerne skal få straff, må dommeren formidle at han ikke så regelbruddet, før Påtalenemda oppretter en sak basert på det, sier dommersjefen.

Riise må derfor håpe at lagkompisene gjør jobben mot klubbens tidligere trener Kjetil Rekdal og hans formsterke Vålerenga.

Riise om Lillestrøm: - Trist

I kampen om å overleve i Tippeligaen, må trolig AaFK holde Riises gamleklubb Lillestrøm bak seg. I går fikk Runar Kristinsson sparken som Lillestrøm-trener. Det synes Riise er trist.

- Lillestrøm er en bra klubb som fortjener å være i Tippeligaen. Jeg håper de holder plassen, men ikke på bekostning av oss. Det er trist det som har skjedd den siste tiden, mener Riise.

- Runar Kristinsson er en kjempegod trener som jeg tror hadde snudd det. Men samtidig må jeg presisere at jeg ikke lenger er i klubben og kjenner ikke omstendigheten rundt sparkingen, sier 33-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer