ANGRER: John Arne Riise angrer på at han forlot Liverpool sommeren 2008. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ANGRER: John Arne Riise angrer på at han forlot Liverpool sommeren 2008. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Riise angrer på at han forlot Liverpool: - Jeg orket ikke å dusje. Jeg bare gråt

Hevder han ville danket ut Dossena.

(Dagbladet): John Arne Riise hadde en formidabel Liverpool-karriere fra 2001 til 2008. At han ble tatt ut på Steven Gerrards drømmelag, sier det meste om ålesunderens røde eventyr.

Med blant annet Champions League-trofeet i Istanbul i 2005 nøt Riise noen av sine aller beste år i den engelske storklubben. Etter selvmålet i Champions League-semifinalen mot Chelsea i 2008, startet imidlertid motgangen.

Nå angrer Riise på at han ikke tok opp kampen med italienske Andrea Dossena i kampen om venstrebacken.

- Jeg må innrømme at jeg aldri burde forlatt Liverpool. Det sier jeg ikke fordi jeg ikke nøt årene i Roma, Fulham og nå i APOEL. De minnene ville jeg ikke vært foruten. Men jeg angrer fordi jeg vet at jeg ville utkonkurrert Dossena, skriver Riise i sitt nyeste blogginnlegg.

- Det er kanskje den eneste kampen jeg ikke har kjempet for. Jeg burde stått for hvem jeg er.

Gråt hjemme Det hele skjedde da daværende Liverpool-manager Rafael Benitez kalte Riise opp på spanjolens kontor. Det var et dårlig tidspunkt, all den tid det kun var et par dager etter at Riise scoret sitt ulykksalige selvmål mot Chelsea i Champions League.

- Jeg tror ikke selvmålet hadde noe med Rafas avgjørelse å gjøre. Men det gikk likevel inn på meg. Jeg gråt da jeg kom hjem og orket ikke å snakke med noen på mange dager. Jeg skuffet alle mine lagkamerater, og jeg skuffet fansen.

- Rafa fortalte meg at de skulle signere en ny venstreback, og at jeg ikke kom til å bli førstevalget neste sesong. Normalt sett ville ikke det bekymret meg å få en ny konkurrent.

Savnet tydeligere beskjed Hvis noen hadde sagt til Riise at han måtte ta opp kampen med Dossena, hadde trolig ålesunderens Liverpool-eventyr blitt forlenget.

- Jeg har enorm respekt for Rafa, men jeg skulle ønske han fortalte meg hva jeg måtte gjøre for å bli førstevalget igjen. Hvis han ga meg en tydelig beskjed på hva jeg måtte forbedre, ville jeg gjort hva som helst for å gjøre det.

Da han fikk beskjeden fra den spanske manageren, slet Riise stort med å fordøye det.

- Jeg var overrasket, skuffet og tom da jeg gikk i garderoben. Jeg var så skuffet at jeg ikke dusjet engang. Jeg gikk rett til bilen min og gråt.

Riise hadde på det tidspunktet ett år igjen av kontrakten sin. Beskjeden fra Benitez var tydelig: Dossena ville bli førstevalget på Liverpools venstreback.

Dossena kom fra Udinese og italiensk fotball, men ble ingen stor suksess, til tross for en vakker scoring mot Manchester United på Old Trafford i 2009.

- Jeg visste at Dossena ville bli førstevalget de første månedene, men jeg vet at jeg ville tatt tilbake plassen etter hvert. Det eneste jeg behøvde var noen til å si at jeg måtte ta opp kampen, forteller Riise.

- Men jeg var redd for å gå lenge uten å spille. Jeg var redd for landslagsplassen og for ryktet mitt. Jeg kunne bare ikke sitte på benken.

Hverken Riise eller rådgiver Lars Gilleberg har svart på Dagbladets henvendelser.

STØRSTE NEDTUR: Her har John Arne Riise akkurat scoret selvmål i Champions League-semifinalen mot Chelsea. Få dager senere fikk han beskjed om at han ikke ville bli Liverpools førstevalg neste sesong. Foto: AP Photo/Paul Thomas
STØRSTE NEDTUR: Her har John Arne Riise akkurat scoret selvmål i Champions League-semifinalen mot Chelsea. Få dager senere fikk han beskjed om at han ikke ville bli Liverpools førstevalg neste sesong. Foto: AP Photo/Paul Thomas Vis mer