Riise bak speilet Riise bak speilet

Aalesund lå under 0- 1. Åtte minutter før slutt landet byens største fotballsønn, John Arne Riise. Da ble det fart på laget - og byen!

ÅLESUND (Dagbladet): To minutter før slutt uliknet Aalesund. Ett minutt før slutt scoret de seiersmålet. De neste minuttene og timene er det garantert mange Ålesundere som ikke husker i dag.

Riise fikk sett den fullpakkede stadion fra lufta før han landet og fikk med seg høydepunktene fra bakken.

-  Kjempegøy at AaFK har fått en sånn start på sesongen. Målsetningen må være å berge plassen i Tippeligaen, sa Riise.Riise spilte seriekamp hjemme mot Tottenham i går ettermiddag og ble hentet i privatfly til hjembyen for å være med på seierfesten. Han var tydeligvis Riise bak speilet for Aalesund. For da kom utlikninge ved Lasse Olsen og seiersmålet ved Eirik Hoseth.

-  Kom igjen, vi rekker en scoring til, sa innbytter M\'baye til Eirik Hoseth.

Begynne på nytt

1- 1-scoringen var som å tenne fyr på en av rakettene som praget åpningsfesten. Odd rakk bare å ta avsprark og bli lokket inn på hjemmelagets halvdel, før AaFK slo kontra til en scoring som reddet åpningsfesten for nystadion.

-  Det er nesten for godt til å være sant. Vi får betalt for at vi er en arbeidsgjeng som aldri gir oss, jublet matchvinner Hoseth som ikke fikk sett scoringen selv, men forstod alt da jubelen brøt løs.

AaFK ble farligere fremover etter at Mbaye og Lasse Olsen ble puttet inn i sluttfasen. Drammenseren Olsen opplever en ny vår som fotballspiller i Ålesund.

Kusine fra hjemlandet

-  Det er stort å være med på dette. Overgangen til Ålesund, har vært som å begynne på nytt, sier Olsen som scoret sitt første Tippeligamål siden han lagde åtte for Strømsgodset i 2001.

Kona overtalte Lasse Olsen til å flytte til Ålesund. Nå har han heltestatus på hele Sunnmøre etter gårsdagens snuoperasjon og opprykket i fjor høst. Blant heltene i går var også AaFK-keeper Adrin Brown. 15 kilo lettere enn da han kom til Ålesund i vinter, er den røslige bamsen iferd med å bli en publikumsyndling.

-  Jeg visste det ville bli en stor festaften. Det var like villt å spille for 10 000 sunnmøringer som foran 65 000 i USA, sier amerikaneren som holdt AaFK inne i kampen med kusiner fra hjemlandet på tribuneplass.

Sigar og øl

Sist AaFK var i Tippeliagen tapte laget mange poeng på slutten av kampene. Gårsdagen bærer bud om noe annet.

-  Oddspillerne virket slitne på slutten. Jeg synes det var en artig fotballkamp som vi hadde muligheter til å avgjøre før pause, sa AaFk-trener Ivar Morten Normark, som skulle feire seieren med sigar og et par øl i går kveld.

Han bare ler av trenerkollega Arne Sandstø som mente hjemmelaget ranet til seg poengene.

-  Arne viser bare at han kommer fra Bergen. Der sparer de ikke på ordbruken, finter Normark tilbake.