Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise bedre med yoga

John Arne Riise har begynt med yoga like før sengetid for å pleie en sliten kropp. Derfor føler han seg mer opplagt foran sitt livs fotballkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LIVERPOOL (Dagbladet): John Arne Riise var som vanlig i godt humør på treninga i går. Han spøkte og lo sammen med lagkamerat og kompisen Steven Gerrard. Men det koster å holde seg ovenpå. Med stort og smått har Riise spilt 63 kamper for Liverpool og Norge denne sesongen.

-  Det sier seg sjøl at jeg kjenner det på kroppen når jeg har spilt så mye. Det er vanskelig å få hvilt nok, men vi har så mange viktige kamper at jeg klarer å fokusere på det isteden. Uten disse kampene, så hadde jeg nok følt meg sliten, sier Riise til Dagbladet.

Sover bedre

Han får langt mer massasje enn vanlig i klubben, trener roligere og har dessuten sjøl funnet en ny aktivitet som holder kroppen i gang:

-  Jeg har begynt med yoga hjemme. Så det på TV, og tenkte at dette kanskje kunne være godt for meg også. Nå setter jeg på en video, tøyer og bøyer og gjør yogaøvelser to-tre ganger i uka like før sengetid. Dette har helt klart hjulpet meg. Jeg føler meg mye mykere og lettere i kroppen og klarer å sovne veldig lett. Det gir meg mye bedre søvn, sier han.

Psyker seg opp

I kveld løper han som én av elleve røde ut på Anfield til et eksplosivt publikumsbrøl som i seg sjøl utløser adrenalin nok til at alt annet enn jakten på scoring og seier blir glemt.

-  Jeg gleder meg som en unge og føler meg veldig klar. Dette blir karrierens største kamp for meg, sier han.

Riise sov i natt hjemme hos seg sjøl. Etter morgenøkta i dag drar laget på hotell for lunsj og et par nye timer på puta - før den nervøse sitringen tar over.

-  Jeg får en litt annen følelse i kroppen enn vanlig fordi jeg vet at det er en semifinale i Champions League. Jeg kommer til å prøve å psyke meg ekstra opp et par timer før kampen. Men samtidig må jeg prøve å nyte det også. Dette er noe jeg kanskje bare får oppleve én gang i livet. Da har jeg selvsagt lyst til å gjøre mitt beste, sier Riise.

Ny hårfarge

Det kan innebære å sette ballen i nettet. Riise har studert sjansen han sløste bort med den svake høyrefoten på Stamford sist onsdag.

-  Jeg så på videoen at jeg kunne passet ballen til en medspiller i feltet. Det så jeg ikke i kampen. Men dette lærer jeg av til neste gang, sier han.

Riise er rimelig sikker på at neste gang allerede blir i kveld:

-  Spiller jeg venstrekant, kommer jeg nesten alltid til sjanser. Her gjelder det bare å utnytte sjansen når jeg får den, sier han.

Da er det viktig å ha is i magen og ro i hodet. Riise vet at det er lett å bli overtent. I går prøvde han så godt han kunne å tenke på alt annet enn fotball:

-  Jeg har ikke tenkt på kampen i det hele tatt i dag. Etter treninga har bare spist lunsj, gått til frisøren og sånne ting. Jeg har klippet håret litt og fått en litt annen farge. Men ikke så mye annerledes. Håret er ikke lilla, for å si det sånn, sier John Arne Riise til Dagbladet.TV I DAG

Champions League-semifinale 2. kamp

Liverpool- Chelsea (0- 0)

TV3 kl. 20.30

GOD STEMNING: John Arne Riise imponerte i håndstående og hadde en god tone med Liverpool-kaptein Steven Gerrard på treninga i går. - Jeg gleder meg som en unge og føler meg veldig klar, sier Riise.
Hele Norges coronakart