Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise bekrefter dialog om en avtale som egentlig ikke skal være mulig

- Jeg er i samtaler med AaFK, sier John Arne Riise.

(Dagbladet): John Arne Riise har aldri spilt i Tippeligaen før. Han tok steget rett fra 1. divisjonsspill i AaFK til den franske storklubben Monaco i 1998 og har spilt i det store utland etter det.

Der har 35-åringen skaffet seg stjernestatus i storklubber som Liverpool og Roma. Der har Riise vunnet Champions League og skapt en av tidenes største karrierer av en norsk fotballspiller.

SIST GANG: John Arne Riise, her sammen med Herman Ekeberg, var æresgjest da Color Line Stadion ble åpnet i 2005. Da stemningen mellom partene meget god. Men i ti år etter dette var konflikten sterk. Nå er isfronten over, men én ting kan fremdeles stoppe Riises ønskede AaFK-retur.
Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
SIST GANG: John Arne Riise, her sammen med Herman Ekeberg, var æresgjest da Color Line Stadion ble åpnet i 2005. Da stemningen mellom partene meget god. Men i ti år etter dette var konflikten sterk. Nå er isfronten over, men én ting kan fremdeles stoppe Riises ønskede AaFK-retur. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer

Nå vil han spille i Tippeligaen for første gang. Som Dagbladet skrev i høst, har Riise i sin nye kontrakt en klausul hvor han ta en pause fra Betsson-avtalen for å muliggjøre spill i Tippeligaen. Dermed trodde partene at de hadde løst Riise-floka.

Da kontret imidlertid Norges Fotballforbund raskt og bedyret at Riises kontrakt med Betsson må termineres om han skal få spille i Tippeligaen. 


- Vårt utgangspunkt er at kontrakten med Betsson må termineres om Riise skal spille i Tippeligaen. Å ta en pause fra avtalen er i utgangspunktet ikke nok. Samtidig er dette en ny problemstilling for oss, men utgangspunktet er veldig klart, sa NFFs kommunikasjonssjef Ynge Haavik til Dagbladet.

I dialog med AaFK og NFF Siden har Riise fridd til blant annet Brann, men foreløpig ikke fått viljen sin. Det har gitt mannen med flest norske A-landskamper stor frustrasjon og skuffelse.

Så lenge NFF ikke firer på kravene, er det etter alle solemerker Riise som må gjøre det. Samtidig har generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, vist velvilje og inngått samtaler med Riise vedrørende hvordan floka skal løses.

STATUEN: Denne statuen av John Arne Riise fikk navnet Fotballspilleren i stedet for John Arne Riise. Det likte ikke hovedpersonen selv.
Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
STATUEN: Denne statuen av John Arne Riise fikk navnet Fotballspilleren i stedet for John Arne Riise. Det likte ikke hovedpersonen selv. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer

Det impliserer at NFFs knallharde utgangspunkt som Haavik forfektet i høst, kanskje kan være hakket mer fleksibelt. Eller at Riise rett og slett går helt ut av Betsson-avtalen, noe han hele tiden har sagt har vært totalt uaktuelt.

- Vi er i dialog med John Arne. Slik jeg forstår det har han veldig lyst til å spille med broren sin. Vi er også interessert i å hente John Arne, men det er noen forutsetninger som ligger der. Slik jeg ser det per i dag må ut av Betsson-avtalen for å spille i Norge, sier Hoff til Sunnmørsposten.

I så fall vil storebror Riise gjenforenes med lillebror Bjørn Helge for første gang siden de spilte sammen i Fulham. Den tidligere Liverpool-stjerna bekrefter på Twitter at dialogen med AaFK er en realitet.

- Jeg kan bekrefte at jeg er i samtaler med AaFK. Som Hoff sier er det et par ting som må falle på plass. Brudern maser på meg, skriver Riise på Twitter.

Lillebrors fredspipe Før Bjørn Helge Riise returnerte til AaFK i sommer, var konflikten mellom Riise-familien og AaFK stor. Helt siden statuen av John Arne Rise utenfor Color Line Stadion ikke fikk navnet John Arne Riise likevel, tok fotballstjernen sterk avstand fra hele byen.

Riise startet endog å kalle seg for romsdaling i stedet for sunnmøring og var tydelig på at han aldri skulle spille for AaFK eller snakke med Hoff igjen. Men ord er bare ord.

Da lillebroren returnerte til gamleklubben, fungerte det som en fredspipe mellom den sterke fotballfamilien og moderklubben. Nå er velviljen til et nytt samarbeid stort.

Riises avtale med hans utenlandske spillselskap er imidlertid fortsatt uforenlig med NFFs prinsipper. Hvis samtalene med AaFK skal føre med noe med seg, må enten Riise eller NFF fire på kravene, noe ingen av partene har uttrykt et utad ønske om tidligere.