Riise blåste ut mot Drillo

John Arne Riise har svært lite til overs for kritikken fra Egil «Drillo» Olsen bare noen dager før VM-kvaliken mot Italia.

I søndagens «4-4-2» på NRK sa den tidligere landslagssjefen at han ikke følte seg trygg med Riise på venstrebacken.

Drillo vil i stedet ha Riise i en mer offensiv rolle på venstrekanten, og mener Ståle Stensaas bør overta Riises backplass.

- Jeg synes det er temmelig rart at Drillo går ut på denne måten bare noen dager før en så viktig kamp. Jeg kritiserte aldri ham da han var landslagssjef. Men han har vel et markeringsbehov, sier en irritert Riise til NTB.

Han synes utspillet fra Drillo er rart. Både timingen og det faktum at Riise faktisk spiller back i Liverpool, en av Englands beste klubber.

- Jeg er den første til å innrømme at jeg har slitt litt med de taktiske vurderingene defensivt. Men dette er noe jeg har jobbet mye med de siste månedene, og Liverpool-manager Rafael Benitez har hjulpet meg utrolig mye. Jeg synes jeg er blitt flinkere på det taktiske, sier Riise.

Ålesunderen sier det skal «koste ham en kalori» å glemme Drillo-utspillet, som ble gjentatt i TV-sporten mandag kveld. Landslagssjef Åge Hareide ønsket ikke å kommentere Drillo-utspillet.

- Jeg tar dette med knusende ro. Jeg er min største kritiker, jeg har intet å bevise overfor Drillo. Jeg har vært proff i seks år og back i fire av dem, sier Riise.

Nå gleder han seg bare til lørdag.

- Jeg føler meg i kanonform. Det er slike kamper vi fotballspillere drømmer om å få spille, sier Riise til NTB.

Han tror også Norge har gode sjanser i Palermo.

- Italia vet at vi ikke har tapt under Åge. Dessuten er vi fysisk sterkere enn italienerne, sier Riise.

Liverpool-spilleren innrømmet i forbindelse med tirsdagens trening på Hosle at han har hatt det tøft etter bruddet med kona Guri Havnevik.

- Klart det har vært vanskelig. Denne landslagssamlingen passet meg fint, da kan jeg konsentrere meg om fotballen. Her kobler jeg godt av, og stemningen i troppen er fantastisk god, sier John Arne Riise. (.NTB)