Riise blir kvalm av å tenke på den uforståelige tabben

- Ingen god opplevelse å høre tusenvis av tilskuere bue på meg.

VOND KVELD: John Arne Riise fikk bare en omgang mot Sjaktar etter feilen som førte til bortelagets tredje mål. Roma sliter om dagen.Foto: SCANPIX/AFP/ Filippo MONTEFORTE
VOND KVELD: John Arne Riise fikk bare en omgang mot Sjaktar etter feilen som førte til bortelagets tredje mål. Roma sliter om dagen.Foto: SCANPIX/AFP/ Filippo MONTEFORTEVis mer

(Dagbladet): John Arne Riises fotballkveld i Roma endte i fadese da han ble byttet ut i pausen etter å ha tabbet seg ut før Sjaktar Donetsk tredje scoring i første omgang.

Riise hadde tilsynelatende full kontroll på ballen på egen banehalvdel, men snublet plutselig utover sidelinja, og lot en våken Jadson trille til lagkamerat Adriano, som enkelt satte ballen i mål.

- Jeg skulle slå langt, men så tenkte jeg meg om et øyeblikk og da mistet jeg balansen. Jeg skjønner ikke helt hvordan det skjedde. Jeg opplevde noe liknende med selvmålet i semifinalen mot Liverpool. Jeg føler meg bare kvalm, nesten fysisk syk, sier Riise, ifølge ESPN.

Mentalt tøft
På sin blogg utdyper Riise følelsen. Den stygge feilen gjorde at den norske backstjernen mistet nattesøvnen.

- Jeg er kommet hjem i leiligheten min og jeg har det ikke godt akkurat nå, men har bare behov for å skrive ned noen tanker.. Det har vært noen tøffe minutter etter kampen. Feilen min var avgjørende i dag og det er tungt å akseptere, skriver John Arne Riise.

- Jeg syns vi spilte bra frem til de scoret på sine to første sjanser. Da jeg rett etterpå er uheldig og ramler, mister ballen slik at de scorer — ja da har jeg det ikke godt inni meg. Jeg får garantert ikke sove i natt, har det mentalt tøft, men som før, jeg skal ikke la en feil ødelegge alt, sier Riise.

Nordmannen sa etter kampen i går at han var klar til å spille videre i andre omgang, men manager Claudio Ranieri valgte likevel å bytte ham ut i pausen.

Paolo Castellini erstattet Riise, og Roma klarte å gjøre utgangspunktet før returkampen litt bedre med Menez' redusering til 2-3 i andre omgang.

Vil komme tilbake
Dette er ikke første gang John Arne Riise har måttet reise seg etter en tung kveld i Champions League. 30-åringen har tidligere fortalt om hvor nedslått han var etter å ha scoret selvmålet for Liverpool mot Chelsea.

Nå lover han å reise seg igjen.

- Jeg er utrolig lei meg nå — på lagets, klubbens og fansen vegne — men jeg er en offensiv person og skal jobbe knallhardt for å reise meg. Trust me! Det å oppleve at tusenvis av tilskuere buer på meg er ingen god opplevelse, men jeg forstår frustrasjonen til fansen. Alt jeg kan si er at jeg virkelig beklager at min feil i dag ble så avgjørende. Alle gjør feil i en kamp, men når en forsvarspiller gjør en feil som meg, så blir det ofte en scoring imot. Håper ikke mitt forhold til fansen kommer svekket ut av dette, sier Riise.

- Jeg har opplevd motgang på fotballbanen før og vet at slik er idretten, men jeg har reist meg tidligere og jeg skal garantere dere at jeg skal reise meg igjen, sier han.

En presset Claudio Ranieri forsvarte laget sitt etter kampen i går. Italieneren tror på avansement tross nedturen på hjemmebane.

- Vi kunne lagt oss ned, men vi reiste oss i annen omgang. Vi gjorde alt vi skulle, også taktisk, men det gikk ikke vår vei. Likevel gir vi ikke opp. I returkampen kan vi greie det Sjakhtar gjorde i dag, sa Ranieri i går.