- Riise blir statue i Ålesund

Settes opp utenfor ny stadion.

(Dagbladet.no): Ingen tvil om at John Arne Riise endelig er godtatt som en helt hjemme i Ålesund.

I dag forteller Sunnmørsposten at Liverpool-spilleren får en statue av seg utenfor Aafks nye stadion. Bronsestatuen som er 2,5 meter høy ankom Ålesund fredag.

- Statuen er av John Arne Riise. Han står støtt på høyrefoten, mens venstrefoten akkurat har avfyrt et skudd, forteller en kilde til avisa.

Klubben vil ikke bekrefte at Riise skal opp på sokkel. De vet ikke.

Jon Ketil Gjørtz i Ålesund Fotball AS sier at stadionsponsoren både har betalt og bestemt hvem som skal stå på fot utenfor den nye banen.

Svaret kommer definitivt lørdag, da avdekkes statuen sammen med åpningen av Aafks nye stadion.

- Men dersom det er John Arne Riise så synes jeg det er veldig gledelig. John Arne er av de viktigste bidragsyterne til at klubben er der den er i dag, og salget av han til Monaco var avgjørende for at AaFK kunne satse slik som det har vært gjort de siste årene, sier Aafk-leder Arne Aambakk.

Riise spilte 26 A-kamper for Aafk i 1997.

FØRSTE PÅ SOKKEL? Trolig blir John Arne Riise den første Liverpool-spilleren i årets stall som har en statue i hjembyen. Foto: SCANPIX/REUTERS
FØRSTE PÅ SOKKEL? Trolig blir John Arne Riise den første Liverpool-spilleren i årets stall som har en statue i hjembyen. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer