Riise blir tent av kritikken

Slår tilbake mot Nils Arne Eggen-slakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MINSK (Dagbladet.no): John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen er to av våre aller største fotballstjerner. Vi har alle sett hvor gode de er på sitt beste, og fotballeksperter etterlyser nå at de skal prestere på topp på landslaget igjen.

I dagens Dagbladet kritiserte Nils Arne Eggen deres landslagsprestasjoner.

- Spørsmålet er hvor store stjerner de egentlig er. Begge er selvsagt gode, men mitt utgangspunkt er at utviklingen som fotballspiller er viktigere enn utviklingen som fotostjerne, sa Eggen.

Dagbladets kommentator Esten O. Sæther etterlyser også en Riise i toppform på landslaget.

Forstår ikke kritikken

John Arne Riise sukket lettere oppgitt da han ble konfrontert med uttalelsene til Nils Arne Eggen.

- Han må få lov til å mene det. Vi blir skrytt opp i skyene når vi er gode og skyldt ned i dass når vi er dårlige, sier Riise til Dagbladet.no.

Liverpool-spilleren synes ikke kritikken er fortjent, for han mener han gjorde en god kamp mot Moldova.

EKSTRA ENERGI: John Arne Riise sier han får ekstra energi av kritikk, mens Morten Gamst Pedersen heller vil svare med beina enn med ord. Foto: Scanpix
EKSTRA ENERGI: John Arne Riise sier han får ekstra energi av kritikk, mens Morten Gamst Pedersen heller vil svare med beina enn med ord. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg synes det gikk bra. På landslaget er oppgavene mine helt andre enn i Liverpool. Jobben min er å holde venstresida rein.

- Blir du ekstra tent av slik kritikk?

- Jeg prøver først og fremst å bare koble det ut, men det gir meg ekstra energi til å prestere enda bedre. Vi jobber alle sammen hele tida mot å bli enda bedre fotballspillere.

- Positivt med forventninger

Kritikken av Riise og Gamsten kommer fordi forventningene til dem er veldig høye.

- Det er positivt at folk forventer mye av oss, det tyder på at vi har prestert før, forteller Riise.

Morten Gamst Pedersen er åpenbart lei av denne kritikken. Han sier det ikke med ord, men den ellers så pratsomme finnmarkingen har ikke lyst til å si så veldig mye om meningene til Eggen.

- Han har ment veldig mye, men det er ikke alt som har vært like riktig, sier Gamsten til Dagbladet.no.

Det er ikke lenge siden Blackburn-proffen var hele Norges helt etter Slovenia-kampen. Mot Moldova var han nest sist på ballen Sigurd Rushfeldt headet i mål. Han ønsker ikke å starte en ordkrig med kritikerne.

- Det er ikke min stil. Har du noen gang hørt at jeg har klagd? Jeg får slå tilbake med beina i stedet, sier han.

FAKSIMILE: Dagbladets sportsbilag i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer