Riise byttet ut da Roma tapte på straffer

Mourinho fikk sitt første Inter-trofé.

John Arne Riise fikk sine 78 første obligatoriske minutter for Roma, men måtte fra sidelinjen se at hans nye klubb tapte på straffespark mot Inter i den italienske supercupen.

Riise ble tatt av banen 12 minutter før slutt på stillingen 1-1.

Nyinnkjøpte Ali Sulley Muntari (eks. Portsmouth) sendte Inter foran etter 18 minutter, mens Daniele De Rossi utlignet etter at timen var spilt med en suser i krysset etter at timen var spilt.

Innbytter Mario Balotelli trodde han sikret Inter-seier med en iskald 2-1-scoring sju minutter før full tid, men Mirko Vucinic tvang fram ekstraomganger da han utlignet i siste minutt.

Etter to tamme ekstraomganger måtte det straffesparkkonkurranse til for å skille lagene. Inter vant dem 6-5 etter at både Juan og Francesco Totti hadde feilet for hovedstadslaget.

Dermed har José Mourinho startet trofésamlingen i Inter.

- Jeg har vunnet supercupen, men ikke glem at jeg har vunnet den fordi Roberto Mancini vant seriegull sist sesong, sa Mourinho.

- Dette var en klar beskjed til de som sier at man ikke spiller god fotball i Italia. Vi har sett fire mål og stor underholdning, mente portugiseren.

BYTTET UT: John Arne Riise fikk 78 minutter for Roma. Her i en duell fra en vennskapskamp i sesongoppkjøringen. Foto: Khaled Elfiqi, EPA
BYTTET UT: John Arne Riise fikk 78 minutter for Roma. Her i en duell fra en vennskapskamp i sesongoppkjøringen. Foto: Khaled Elfiqi, EPA Vis mer

Inter er favoritt for Serie A-sesongen, og viste i supercupfinalen at laget allerede er i fin form.

- Vi fortjente å vinne kampen. Dette er en flott start på den nye sesongen. Dette var akkurat slik vi ønsket å begynne, sa Inter-kaptein Javier Zanetti.

John Arne Riise og hans nye klubbkamerater i Roma har derimot mer å jobbe med foran seriestarten til helgen.

(NTB)

Riise byttet ut da Roma tapte på straffer
STARTET TROFEFANGSTEN: Jose Mourinho fikk sitt første Inter-trofé i går kveld.