Riise det store midtpunktet

ISTANBUL (Dagbladet :på nettet): John Arne Riise var det store midtpunktet da landslagsgutta fløy til Tyrkia i dag. Alle ville gratulere 19-åringen.

Etter en snarvisitt hjemme i Ålesund møtte Monaco-spilleren opp grytidlig for avreise fra Gardermoen til Tyrkia i dag. De fleste landslagskollegaene hadde fått med seg ungguttens fulltreffer fra omlag 35 meter mot PSG sist uke - et mål som ble sendt om og om igjen på alle sportskanaler i hele Europa.

- Gratulerer med flott mål, var det første Henning Berg sa da han møtte opp for å slutte seg til landslagsstroppen under mellomlandingen i München.

Gjennombrudd

Også aviser og tv-kanaler i Frankrike har fått større interesse for nordmannen.

- Målet var et slags gjennombrudd for meg. Jeg merker mye større pågang fra folk som vil snakke med meg, sier Riise.

U21-spilleren sneik seg inn i troppen til Tyrkia-kampen onsdag kveld etter fine prestasjoner på venstreflanken på La Manga for 14 dager siden. Sammen med Leeds' Eirik Bakke er han vinterens overraskelse hos landslagssjef Nils Johan Semb.

- Jeg har kontroll på John Arne og Eirik, og vet hvilke kvaliteter de har. Vi vet de har kapasitet til å hevde seg på dette nivået, sier Semb.

Gyllent venstrebein

Spesielt Riises presise og kraftfulle venstrebein ønskes velkommen i troppen.

- Vi har ikke så mange venstrebeinte spillere. Men det gjelder ikke mer Norge enn andre. Da vi var på La Mandag snakket med jeg trenerne for Danmark og Sverige og de har det samme problemet. Sånn er det i England også, sier Nils Johan Semb.

Spillerne fløy inn fra minst tre forskjellige steder i løpet av dagen. En håndfull ble plukket opp på Gardermoen, mens Henning Berg, Thomas Myhre og de fleste englandsproffene stilte opp i München.

Vel framme på flyplassen i Istanbul sto Rosenborg-spillerne som kom rett fra finaletap mot Brøndby i Spania.

Ole Gunnar Solskjær og Erik Hoftun har begge meldt forfall de siste dagene. Semb slapp flere skuffelser i dag. Unntatt været: Det regnet og temperaturen var knappe fem grader da landslaget landet 14.15 i dag.

- Alt er i orden med de som er her, sier Semb til Dagbladet :på nettet.

John Arne Riise har hatt stor suksess i Monaco denne sesongen.