IMPONERT: John Arne Riise mener José Mourinho er verdens beste manager. Men han har ingen problemer med å høre på Drillo likevel, som her på dagens landslagstrening.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
IMPONERT: John Arne Riise mener José Mourinho er verdens beste manager. Men han har ingen problemer med å høre på Drillo likevel, som her på dagens landslagstrening. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Riise digger breiale Mourinho

- Med verdens beste manager kan Real vinne alt, sier John Arne.

||| (Dagbladet): For to uker siden måtte John Arne Riise se Jose Mourinhos Inter snyte Roma for seriegullet på målstreken etter en imponerende sluttspurt i Italia.

Nå ser Roma framover mot neste sesong, mens José Mourinho er i ferd med å ta fatt på Europas kanskje vanskeligste trenerjobb, den i gigantiske Real Madrid.

For John Arne Riise er det ingen overraskelse at Mourinho kan velge å vrake i jobber, selv før de er ledige.

- Inter vant jo alt i år, så det er ikke mer å si om det. Han er verdens beste manager, med tanke på resultater, sier Riise til Dagbladet.

Priser medietaktikken
Bildene av en gråtende Mourinho i avskjed med Marco Materazzi har gått verden rundt de siste dagene, og John Arne Riise tror det er nettopp det tette båndet til spillerne og det harde ansiktet utad som har gitt The Special One suksess.

- Jeg liker veldig godt det at han snakker mye, men leverer resultater i tillegg. Sånne mennesker har jeg respekt for. Han er en fantastisk trener, gjentar Riise.

Like imponert har ikke alle i Italia vært. Mourinho selv har klaget høylydt på behandlingen han har fått i italiensk presse, og har havnet i ordkrig med flere enn man kan by på en liten pizza, inkludert Riises egen sjef, Claudio Ranieri.

- Hvorfor tror du han fikk et så dårlig forhold til Italia utenfor Inter?

- Når han føler seg dårlig behandlet, så setter han strek, og sånn skal det være. Det er ikke tilfeldig at han har fått til det han har. Når det gjelder alt som har skjedd i pressen, så har jeg ikke fått med meg alt det greiene, sier Riise, som likevel ikke er enig med Mourinho i at mediene i Italia er mer urettferdig enn den i England.

- For min egen del føler jeg at så lenge man er ydmyk og hyggelig og alt det der, så går det fint, sier Roma-backen.

Fordel med svekket Inter
José Mourinho har allerede begynt å antyde hvilke spillere han kommer til å hente til Madrid, og planene for suksess i første sesong har garantert kommet lenger enn førsteutkastet.

John Arne Riise tør nesten ikke tenke på hva Real Madrid kan få til under en manager som Mourinho.

- De har jo enormt med penger, så han kommer til å få hente alle de spillerne han trenger. Det blir nok en klubb som kommer til å kjempe om både ligagull, cupgull og Champions League-trofeet neste sesong, hvis Mourinho faktisk ender opp der. En fantastisk trener for en fantastisk stall tilsier det, sier han.

Usannsynlig er det heller ikke at Mourinho tar med seg spillere fra Inter, og Riise tror faktisk det kan være en fordel for Roma neste sesong at Mourinho og et par til ikke lenger kjemper i gullkampen for de blåsvarte fra Milano.

- Det er vanskelig å si, og spørs litt på hvem som kommer inn, men ja: Mourinho er verdens beste trener, så jeg tror det kan være en fordel for oss dersom det ender på denne måten, sier Riise.

PS! John Arne Riise skal ikke spille lørdagens kamp mot Montenegro, da er han forlover i bryllupet til lillebror Bjørn Helge. John Arne lover å tyne broren i talen sin, men lover også å være på plass på hotellet klar til trening kl. 09.00 søndag morgen.
?