Riise er blitt vant til skuffelser

- Vi er mer realistiske enn mange andre.

DET STARTET SÅ BRA: John Arne Riise banket inn et kanonskudd og det så ut som oppturen fra Skottland-kampen skulle fortsette. Så overtok Island totalt. Foto: ARNT E. FOLVIK
DET STARTET SÅ BRA: John Arne Riise banket inn et kanonskudd og det så ut som oppturen fra Skottland-kampen skulle fortsette. Så overtok Island totalt. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

REYKJAVIK (Dagbladet.no): Island - Norge 1-1.

John Arne Riise har hatt mange fine stunder som fotballspiller, men har samtidig fått god trening i å takle skuffelser.

Den evnen kommer godt med når man spiller på det norske landslaget. 1-1 på Island betyr at de teoretiske sjansene for å komme til VM har gått fra tynne til syltynne — men Riise var slett ingen knust mann da han snakket med den norske pressen etterpå.

- Nei, du blir vant til skuffelser. Vi har en kamp på onsdag, og jeg skal ikke trykke meg helt ned heller. I kveld skal vi være skuffet, i morgen er det restitusjon, og så er det kamp igjen. Det er viktig for oss å fokusere på ny, glemme dette og vinne på onsdag, sier Riise til Dagbladet.

- Men kampen mot Makedonia er vel betydningsløs?

- Nei, den er ikke betydningsløs. Vi har et ansvar for publikum, for oss selv og landslaget generelt. Vi kan ennå ta andreplassen. Playoff er kanskje borte, men vi har fortsatt mye å spille for, mener han. 

Sikker på scoringRiise ga Norge en perfekt start på kampen, da han klemte inn et frispark fra nesten 25 meter med ren kraft etter 10 minutter. Morten Gamst Pedersen så også ut til å ha lyst til å skyte, men Riises magefølelse avgjorde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer