Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Riise er et følelsesmenneske på godt og vondt. Det har vært en styrke

Stormen-lederen tror ikke Riises avgjørelse har vært lett å ta.

LEGGER SKOA PÅ HYLLA: John Arne Riise offentliggjorde i dag at han legger skoa på hylla, etter drøye tre måneder i Aalesund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LEGGER SKOA PÅ HYLLA: John Arne Riise offentliggjorde i dag at han legger skoa på hylla, etter drøye tre måneder i Aalesund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): John Arne Riise offentliggjorde i dag at han legger skoa på hylla - med øyeblikkelig virkning.

- Den siste tiden har det vokst frem en helt NY følelse i meg: Følelsen av at gleden, gløden og viljen ikke lenger er sterk nok til å prestere på mitt beste. Jeg har lyst til å spille fotball, men motivasjonen er likevel ikke sterk NOK til å kjøre løpet på toppnivå, skrev Riise på bloggen tidligere i dag, drøye tre måneder etter at han skrev under for «tangotrøyene».

Lederen for Aalesunds supporterklubb Stormen, Bjørn Mikkelsen, hadde akkurat fått høre nyheten da Dagbladet ringte.

- Det kom litt brått på. Det er litt rart at han har mista motivasjonen så fort, etter å ha lagt så mye arbeid og sjel for å spille for oss, sier Mikkelsen.

- Prestasjonene har ikke vært der

Han tror det kan ligge mer bak avgjørelsen til kraftspilleren, særlig med tanke på motivasjonen.

- Riise har ikke fått spille på venstrebacken der han alltid har spilt, så det kan jo være noe der. Men jeg tror ikke det handler om mediefokuset han har fått. Han har alltid vært i media, så jeg tror han er mer enn sterk nok til å klare det. Jeg vet ikke hele bakgrunnen for avgjørelsen, så det er jo litt vanskelig å uttale seg også.

Tidligere denne sesongen bestemte Aalesund-trener Trond Fredriksen at stjerna ikke fikk prate med media. Det kom etter en tøff Aafk-start på Tippeligaen, og Riise ble dratt fram da flere kamper hadde endt uten seier med ham på banen.

- Prestasjonene har jo ikke vært der, men det sa han og før han kom. At han ikke hadde spilt ordentlig aktiv fotball på lenge, og ville trenge tid. Vi synes det gikk bedre, sier Stormen-lederen.

- Vil alltid ha noe å tilføre en klubb

Mikkelsen tror ikke Riise har synes det var lett å ta avgjørelsen om å legge opp.

- Han er et følelsesmenneske på godt og vondt, og det har vært en styrke. Jeg tror ikke dette har vært en lett avgjørelse å ta, så all respekt til ham.

Nå venter en ny tid for Riise, og hva som blir hans neste steg i karrieren er fortsatt usikkert. Før Riise og Aalesund tok i mot Vålerenga til den siste kampen før EM-pausen, avslørte Riise at han kunne tenke seg en framtid som ekspertkommentator eller trener. Det tror Mikkelsen også.

- Det kan hende han ender opp som ekspertkommentator et sted. Men kanskje Betsson også. Der har han jo en avtale som ble satt på vent så lenge han spilte fotball. Velger han å ikke gjøre det, vil det være rart. Men han har sagt at han velger å fortsette å bo i Ålesund. Det er veldig hyggelig.

Men Mikkelsen liker også tanken på å fortsette med to Riise-gutter i klubben framover.

- En mann med den erfaringa og historikken vil alltid ha noe å tilføre en klubb. Både i garderoben og i andre roller om det er tiltenkt.

Ingen Betsson-avtale

Mikael Mellqvist, PR-manager i Betsson, sier til Dagbladet at han ikke visste at Riise ville legge opp i dag.

- Vi prater jo ofte sammen, men fotballbiten styrer han selv, sier Mellqvist.

Ifølge ham har ikke Riise og Betsson noen avtale for øyeblikket, og per nå er det ikke snakk om nye reklamer med Ålesund-gutten.

- Vi har ingen avtale med John Arne nå, men vi får se. Vi har et veldig godt forhold, og han er hjertelig velkommen når som helst.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!