- Riise er for svak offensivt

Italiensk ekspert er bekymret for nordmannen.

• Dagbladet.no direkte: Følg Juventus - Roma fra kl. 20.30

(Dagbladet.no): John Arne Riise havnet ute i kulden i Liverpool i fjor. Nå har det samme skjedd i Roma den siste tiden, der klubben for øvrig er nær kokepunktet etter en katastrofal høst.

- I begynnelsen tror jeg han hadde problemer med den italienske fotballen. Nå er jeg litt bekymret for han. Han er sterk og god i det defensive spillet, men han er litt svak i det offensive arbeidet. Måten Roma spiller på krever at også alle forsvarsspillerne bidrar offensivt, sier Alessandro Catapano i La Gazzetta Dello Sport til Dagbladet.

Catapano følger italiensk fotball og Roma svært tett som fotballekspert i Italias største avis.

Tøft for Riise

Han tror nordmannen får det tøft med å vinne tilbake plassen fra lagkameraten Max Tonetto.

- Jeg er ikke sikker på om han kan fighte med Tonetto som har kommet tilbake etter skade. Jeg tror det er tid for Tonetto nå. Men Riise kan klare å kjempe tilbake plassen på et senere tidspunkt, sier Catapano.

Etter debuten mot Napoli 31. august har det blitt sju opptredener i Serie A og to kamper i Champions League for Riise. Nå har han vært vraket i to kamper og det er trolig heller ikke plass til han i lagoppstillingen mot Juventus.

MØTER JUVE I KVELD: Hvis John Arne Riise får spilletid, møter han og Roma Juventus i Serie A i kveld. Foto: CARL DE SOUZA/AFP/SCANPIX
MØTER JUVE I KVELD: Hvis John Arne Riise får spilletid, møter han og Roma Juventus i Serie A i kveld. Foto: CARL DE SOUZA/AFP/SCANPIX Vis mer

Trener Luciano Spalletti er hardt presset etter den forferdelige starten. Roma ligger nå bare et poeng unna en plass under nedrykksstreken i den hjemlige ligaen. Det er allerede tretten poeng opp til Udinese og Napoli i tet. Også i den gjeveste klubbturneringen i Europa går det tungt for klubben.

Spalletti positiv

- I øyeblikket er det vanskelig å forstå seg på tankegangen til Spalletti. Det virker som han har problemer med både nye spillere og de etablerte. Men han pleier å prate med spillerne som sitter på benken også, sier han.

Spaletti uttalte seg meget positivt om Riise før sesongen, nå har han satt han ut etter hvert som det har gått dårligere med laget.

- Jeg tror han liker Riise godt. Så selv om jeg ikke tror han er i laget mot Juventus tror jeg han vil snakke med han før kampen, og vil si hva som er grunnen til vrakingen, sier Catapano.

Sinte supportere

Tre år på rad har klubben blitt nummer to i Serie A. Spalletti ble kåret til årets trener i Italia i 2006. Det betyr lite nå. Da regjerende seriemester Inter kom på besøk for to uker siden senket de hjemmelaget med 4-0.

- Det er en veldig tøff periode for klubben, for nå må klubben vinne kamper og supporterne er veldig sinte for tiden, sier han.

- Riise er for svak offensivt

Og lørdagens motstander byr på en knalltøff utfordring. Juventus slo nylig giganten Real Madrid i Champions League og det blir tøft for Roma å ta turen til Torino.

John Arne Riise ønsker ikke å uttale seg om situasjonen i Roma for øyeblikket.