- Riise er klar for Norge igjen

To LSK-stoppere sikler også på plass.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm - Brann 1-1.

Idet en elendig sesong nærmer seg slutten på Åråsen, er likevel tre spillere aktuelle for landslagets kamp mot Skottland den 11. oktober.

For, i det som begynner å nærme seg en stopperkrise, kan både Vidar Riseth og Frode Kippe være mulige løsninger ved siden av Brede Hangeland i midtforsvaret.

I tillegg er nyrestituerte Bjørn Helge Riise klar for å spille med flagget på brystet igjen, det mener i hvert fall Lillestrøm-trener Erland Johnsen.

- Jeg mener Bjørn Helge bør være aktuell allerede mot Skottland, hvis han fortsetter sånn, sier den tidligere landslagsstopperen.

- Nærmer seg gammelt nivå

Sjøl om han bare har spilt en eneste hel kamp siden siste del av skademarerittet tok slutt, mener Johnsen at lillebror Riise nærmer seg godt gammelt slag.

- Riise nærmer seg det nivået han har vært på, så Åge Hareide bør absolutt vurdere ham som en brikke i Norge-troppen, framholder Johnsen, men sier seg enig i at det er litt typisk norsk å trekke konkusjoner allerede etter en god kamp.

NÆRMER SEG: Lillestrøm-trener Erland Johnsen mmener Bjørn Helge Riise nærmer seg godt, gammelt nivå og landslagsplass. Hovedpersonen selv er mer enn klar om Åge Hareide skulle ta ham ut. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
NÆRMER SEG: Lillestrøm-trener Erland Johnsen mmener Bjørn Helge Riise nærmer seg godt, gammelt nivå og landslagsplass. Hovedpersonen selv er mer enn klar om Åge Hareide skulle ta ham ut. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer

Klubbtrenerens anbefaling faller uansett i god jord hos spilleren sjøl. Han er enig i at han kan bidra for landslaget allerede fra neste kamp, om 19 dager.

- Jeg har utrolig lyst til å komme tilbake på landslaget, det er stadig en drøm, understreker han for Dagbladet.no.

- Hvor langt vil du si at du er unna toppslag per i dag?

- Jeg vil si at formen og det der er på plass. Nå gjelder det bare å få spille så mye som mulig i tida framover, svarer Riise, som viste glimt av godt gammelt driv i dag.

Men han er, som sagt, ikke den eneste av LSK-spillerne som snuser på landslaget.

To Norge-aktuelle LSK-stoppere

På grunn av Tromsøs Tore Reginiussens skade (Morten Morisbak Skjønsbergs suspensjon inn mot Skottland-møtet hjelper heller ikke på), er landslagssjef Åge Hareide nødt til å se etter andre makkere til Brede Hangeland i midtforsvaret.

At konstellasjonen Hangeland/Kippe ikke akkurat er den mest brukte, det vet også Kippe.

- Riise er klar for Norge igjen

- Men jeg er likevel alltid åpen for å bidra for landslaget, det er en bonus om den sjansen dukker opp. Men ut fra det som har skjedd tidligere, har jeg vanskelig for å tro på at det blir jeg som får sjansen ved siden av Hangeland, sier han åpent til Dagbladet.no.

- Jeg synes i hvert fall at jeg har vært i stigning formmessig den siste tida, og jeg har et håp om å være med, tillegger han.

Det håpet har også stoppermakker i Lillestrøm, Vidar Riseth, som ble lansert som det beste alternativet av Aftenposten.

- Hva sier det om LSK at to av deres midtstoppere lanseres som landslagsaktuelle?

- Vi har vært veldig kompakte defensivt, men jeg tenker ikke så mye på landslaget. Blir jeg spurt, så er jeg klar, fastslår Riseth, som er klar over at han kan bli vraket for Kippe.

- Det viktigste er at det er en fra LSK, ler trønderen.

TIL DISPOSISJON: Frode Kippe (t.v.) og Vidar Riseth er klare til å ta ansvar i landslagssammenheng med ubeleilige skader og suspensjoner på andre aktuelle alternativer.