Riise er nervøs for Aalesund

LIVERPOOL (Dagbladet): John Arne Riise er klar for ny kamp allerede i dag: Da følger han Aalesunds kamp for opprykk til Tippeligaen - atskillig mer nervøs enn han var på sin vante plass i Liverpool-forsvaret i går.

- Klokka 13 blir det å ringe Aalesund for å få kampen direkte-overført på telefon, sier han til Dagbladet etter at Liverpool i går sleit seg til seier over Spurs.

- Det blir stort hvis Aalesund rykker opp. Jeg tror de klarer det, sier Riise.

Men gårsdagen var også stor: Liverpool vinner og vinner og har fire poeng ned til Arsenal - som plutselig taper og taper.

- Det ble en tøff slitekamp, som vi visste det ville bli. Tottenham er et solid og godt lag, sier Aalesunds store sønn - som var fornøyd med lagets og sitt eget spill.

- Jeg var solid defensivt, sier han. For framover fikk han mindre spillerom enn vanlig.

Owens dag

Men det ble først og fremst Michael Owens dag. Matchvinner, etter å ha rundlurt Tottenham-forsvaret på egen hånd, slått tunnel på Stefan Freund og blitt meid ned av en desperat Stephen Carr på kanten av fem-meteren.

Straffesparket tok han selv, til tross for at han har misset seks av tolv ganger, hvorav to av tre denne sesongen.

- Det var en voksen mann som tok straffen. Det er ikke lett å ta en straffe på 1- 1, fem minutter før slutt og med to misser tidligere i høst, sa Gerhard Houllier.

Effektiv

Vinnermålet beseglet ikke bare Tottenhams skjebne, men understreket også 22-åringens plass som Premier Leagues mest effektive spiller, etter Alan Shearer: Straffesparket var hans 89. mål på 162 kamper.

Men selv om Liverpool i går ble suveren leder av Premier League, fire poeng foran Arsenal, var det ingen imponerende kamp av de helrøde. De imponerer ikke med show slik Arsenal har gjort denne sesongen og Manchester United tidligere, men de er bunnsolide og arbeider hardt - for hverandre.

- Jeg så at Tottenham falt tilbake på banen etter å ha utliknet. Og jeg tenkte: Her har vi sjansen. Og den sjansen tok spillerne, de gir aldri opp. Og jeg ser at de stadig vokser mentalt, selv om de fremdeles er unge, sa en smørblid Houllier. Som ikke liker stadige spørsmål om at laget hans spiller middelmådig:

- Vi vinner, og vi leder Premier League. Det gjør vi ikke fordi vi spiller dårlig, sa Houllier.

Som ba oss journalister om å se Spurs-kampen i perspektiv:

- Den siste uka har vi møtt Leeds, hatt en anstrengende reise til Moskva i Champions League og møtt Tottenham - et topplag som i dag viste hvorfor de var på tredjeplass.

Smart Houllier

Gårsdagens førsteomgang endte 0- 0, fortjent nok. Få sjanser, stillingskrig og London-laget fullt på høyde med Liverpool - selv om Michael Owens annulerte mål så greit ut fra tribunen. Etter pause fortsatte det på samme måte, før kampen plutselig eksploderte etter et par smarte innbytter fra Mr. Houllier: I det 58. minutt kom den tsjekkiske unggutten Milan Baros inn for en utilpass Diouf, mens Vladimir Smicer overtok for Steven Gerrard noen minutter seinere.

Og nettopp Smicer åpnet Spurs- forsvaret foran Danny Murphys 1- 0 mål i 72. minutt: Kombinerte fikst med Dieter Hammann på høyresiden, og Murphy fikk allverdens tid til å sikte seg inn på Kasey Kellers venstre hjørne - et vakkert mål.

Det gjorde ikke Tottenham til et slagent lag. De spilte med selvtillit og var farlige på sine kontraangrep under hele kampen. Og det tok bare ti minutter før stillingen var 1-1: Bulldoser-midtstopperen Dean Richards hadde brøytet seg vei inn på Liverpoorls fem meter hvor pasningen fra Acimovic fra dødlinja bare kunne presses inn.

Men så var det altså klart for Michael Owen-show, straffespark, 2- 1 og fire-poengsledelse i Premier League.

- Ikke spør meg om Arsenals tap, sa Houllier etter kampen.

- Jeg vil bare svare for Liverpool. Og vi skal møte Valencia i Champions League på onsdag...

Der stiller og spiller en solid John Arne Riise opp på venstrebacken igjen. Mens Steffen Iversen må se kampen fra tribunen - som igår.

THE ONE AND OWEN-LY: Michael Owen (t.v.) ble Liverpools matchvinner.
VINNERPOOL: John Arne Riise gratulerer Danny Murphy, som scoret Liverpools første mål. Liverpool bare vinner og vinner.