Riise-erstatter klar for Liverpool

Dossena skrev under for fire år.

(Dagbladet.no): Andrea Dossena blir John Arne Riises erstatter i Liverpool.

Den tidligere Udinese-backen har skrevet under på en avtale som binder ham til Anfield-klubben i fire år fremover, melder Liverpool på egne hjemmesider i ettermiddag. 

26-åringen med én landskamp for Italia på seniornivå, er Rafa Benitez andre innkjøp foran neste sesong etter at sveitsiske Philipp Degen, med tilholdssted på motsatt sideback, ble klar tidligere i uken.

- Liverpool er et glimrende lag, og det er en ære å bli satt i forbindelse med en slik klubb. Jeg vil spille Champions League-fotball. Klubben har allerede vunnet turneringen, og den spiller seg ofte fram til de store kampene. I England er de på samme nivå som Manchester United, ble Dossena sitert på tidligere i sommer da spekulasjonene begynte å rulle.

Dunne skrev ny kontrakt

En forsvarsspiller som, i motsetning til Dossena, ikke kommer til å bytte beite denne sommeren, er Manchester Citys kaptein Richard Dunne.

Ryktebørsen har sendt iren til både Tottenham og Portsmouth, men nå har Dunne bundet seg til Eastlands-klubben i nye fire år. Han innrømmer at manager-skiftet har hatt betydning for kontraktsforlengelsen.

- Det har alltid vært førsteprioritet å bli værende i City ettersom jeg har hatt det fantastisk her, og føler at jeg har slått meg til ro. Da Mark Hughes overtok tror jeg alle var fornøyde med ansettelsen, og jeg var henrykt over at han prioriterte å få unna kontraktsforhandlingene med meg. Jeg er strålende firnøyd med å få muligheten til å bli værende, understreker City-kapteinen overfor klubbens hjemmesider.

NY RIISE: John Arne Riise ble kjent for skuddbeinet sitt i Liverpool. Her er et stilstudie av avslutningsteknikken til Andrea Dossena. Foto: AP/Scanpix
NY RIISE: John Arne Riise ble kjent for skuddbeinet sitt i Liverpool. Her er et stilstudie av avslutningsteknikken til Andrea Dossena. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Riise-erstatter klar for Liverpool
DUELLERER FOR CITY I FIRE NYE ÅR: Manchester City-kaptein Richard Dunne (t.h.) er en spillertype som sjeldent viker unna i duellspillet. Steven Gerrard er blant alle de som fortsatt er nødt til å møte iren i lyseblått i kommende sesonger.