Riise-erstatter snudde kampen

Det løsnet for Liverpool da Djibril Cisse kom inn mot CSKA Moskva.

(Dagbladet.no): Liverpool-CSKA Moskva 1-1, 3-1 etter ekstraomganger.

Med to mål og en målgivende pasning sørget franskmannen for at årets supercuptrofé havner i Lierpool. UEFA-cupvinnerne CSKA Moskva ledet 1-0 over Champions League-mesterne Liverpool da Cisse i det 79. minuttet ble byttet inn for John Arne Riise.

Tre minutter senere takket han for tilliten ved å sette inn det viktige 1-1-målet. 13 minutter ut i første ekstraomgang scoret han igjen, før han fire minutter ut i andre ekstraomgang gjorde forarbeidet til kampens siste mål og den definitive spikeren i kista.

- Vi hadde det tøft i starten, men klarte oss gjennom perioden. Å score to mål i kveld - i finalen - øker naturligvis selvtilliten min, sier Cisse til AP.

De siste ukene har det versert rykter om at franskmannen kan bli ofret for å gjøre plass til Real Madrids Michael Owen. Dette avkreftet tomålsscoreren i kveld.


- Det har vært mange rykter de siste ukene om at jeg vil forlate klubben. Men det passer ikke med diskusjonen jeg har hatt med sjefen. Jeg signerte en kontrakt for to år siden, og jeg har fremdeles tre år igjen av kontrakten, sier Cisse.


Cisse snudde kampen

Liverpool-manager Rafael Benitez ville i kveld ikke uttale seg om franskmannen blir i klubben eller om han vil bli byttet ut med Owen. Ifølge AP hintet manageren i kveld om at begge alternativene fortsatt er aktuelle.

Etter kveldens kamp hadde han bare lovord om Liverpool-spissen, som er på ønskelisten til den franske klubben Marseille.

SNUDDE KAMPEN: Djibril Cisse kom inn som innbytter for John Arne Riise etter 79 minutter. Først scoret han to mål, så serverte han til Luis Garcia (t.h.) som fastsatte 3-1. Foto: AP/Scanpix
SNUDDE KAMPEN: Djibril Cisse kom inn som innbytter for John Arne Riise etter 79 minutter. Først scoret han to mål, så serverte han til Luis Garcia (t.h.) som fastsatte 3-1. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Kampen var i andre omgang klar for Cisse. Vi trengte friske bein, og han er en god spiller. Vi er lykkelige over å ha vunnet dette trofeet, sa Benitez til AP.

Russerne tok ledelsen

Liverpool førte kampen i første omgang, og hadde ballen klart mest, meldte Uefa.com i sin direktedekning av supercupfinalen som ble spilt i Monaco.

Etter 28 minutter av kveldens møte mellom Champions League-mesterne Liverpool og UEFA-cupvinnerne CSKA Moskva, tok det russiske laget ledelsen.

22 år gamle Daniel Carvalho rundet Liverpool-keeper José Manuel Reina og satte ballen i mål fra skrått hold.

John Arne Riise ble erstattet av Djibril Cisse etter 79 minutter. Det ble vendepunktet for kampen. Utlikningen for Liverpool kom i det 82. minutt:

Cisse fikk ballen etter en demping av Luis García. Ignasjevitsj forsøkte å klarere, men traff Cisse, som kunne sette ballen i mål.

Dermed var det klart for ekstraomganger.

13 minutter inn første ekstraomgang var Cisse frampå igjen. Det første skuddet hans ble reddet av CSKA-keeper Akinfeev, men returen havnet hos Cisse, som igjen fikk en grei jobb med å sette ballen i mål.

Igjen var Ignasjevitsj også involvert. Han feilberegnet en ball som spratt over ham og havnet hos Cisse.

Franske Djibril Cisse var ikke ferdig med å ødelegge CSKA. Fire minutter inn i andre ekstraomgang gjorde han forarbeidet på høyrekanten.

Innlegget skrudde fint inn til Luis Garcia, som kunne nikke ballen i åpent mål - og fastsette sluttresultatet til 3-1 til Liverpool.


Riise fra start

John Arne Riise har innsett at det kan bli en del benkesliting denne sesongen.

I kveld fikk han imidlertid sjansen fra start for andre gang denne uka. Riise spilte også 90 minutter mot CSKA Sofia på tirsdag, da Liverpool tapte på Anfield.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard spilte ikke i kveld på grunn av en leggskade.

• Liverpool startet med følgende lag: Reina, Finnan, Hyypiä, Carragher, Josemi, Riise, Alonso, Hamann, Zenden, Garcia, Morientes.

FIKK STARTE: John Arne Riise under gårsdagens Liverpool-trening på Stade Louis II i Monaco.