Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise-familien i bråk før John Arnes rekordkamp

Mamma Berit dropper Island-tur når sønnen blir historisk.

BLIR LEGENDE: John Arne Riise (t.v.) har slitt med skade i lysken, og trente alternativt da landslaget møttes på Lillestrøm i går. Fredag får han sin 105. landskamp. Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet
BLIR LEGENDE: John Arne Riise (t.v.) har slitt med skade i lysken, og trente alternativt da landslaget møttes på Lillestrøm i går. Fredag får han sin 105. landskamp. Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet Vis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): John Arne Riise (31) ønsket at foreldrene skulle sitte ringside når han setter norsk rekord med 105 landskamper. Det skjer ikke.
 
Fulham-backen tar rekorden i VM-kvaliken mot Island førstkommende fredag. Da passerer han legendariske Thorbjørn Svenssen, og kampen blir historisk.

Dagbladet får bekreftet at John Arne Riise henvendte seg til Norges Fotballforbund for ei uke siden. Han lurte på det praktiske rundt å ta med foreldrene og samboeren på charterflyet fra Oslo til Reykjavík. Svaret var at de kunne bli med flyet, men ikke bo på samme hotell som spillerne.

Bosted måtte de fikse selv.

Dagbladet vet at Berit Riise og ektemannen Tormod ikke er fornøyd med svaret fra fotballforbundet. Som John Arnes nærmeste, ønsket de et mer «entusiastisk opplegg» — der de følte at de ble satt mer pris på.

Ingen kommentar - Dette vil jeg ikke kommentere, sa Berit Riise i går kveld.

Norges mest kjent fotballmamma bekreftet imidlertid at hun og ektemannen ikke drar til Island. Hun er kjent med at Dagbladet skriver om saken.

Landslaget trente på Lillestrøm i går. Drillo og co. flyr til Reykjavík i dag. Etter treninga erkjente Riise at fredagen blir spesiell, selv om fokuset er på kampen.

- Stemmer det at du spurte fotballforbundet om å få ta med familien på landslagets charterfly?

- Ja, jeg uttrykte ønske om å ha med samboeren og foreldrene mine til Island. Men klart, dette må balanseres med hvordan de skal fly bortover, og hvor de skal bo.

- Stemmer det at fotballforbundet satte seg på bakbeina?

- Nei, det ordnet seg. Men dette er først og fremst opp til meg selv. Om alle kommer på bortekampen (mot Island) eller hjemmekampen (mot Slovenia), har jeg ikke bestemt meg for, svarte Riise diplomatisk etter treninga i går.

Seinere på kvelden bekreftet mamma Riise at det ikke blir noen Island-tur.

Tilbudt plass Informasjonssjef Svein Graff i fotballforbundet sier at Riises foreldre ble tilbudt plass på charterflyet.

- John Arne henvendte seg for en ukes tid siden. Han lurte på det praktiske rundt at foreldrene kunne få være med på flyet. Det fikk de, for det er jo spesielt når noen kan sette rekord med 105 landskamper, svarer Graff.

- Når det gjelder hotellet, er dette overlatt til spillere og støtteapparat. Her bruker familier normalt ikke å være med. Spillerne skal forberede seg maksimalt inn mot kamp.

Berit Riise har vært i strid med fotballforbundet tidligere. Som den første kvinnelige FIFA-agenten i Norden, føler hun at hun ikke har vært inne i forbundets varme.

Dette er noe hun også tar opp i selvbiografien «Bare en mamma», som kom ut tidligere i år.

John Arne Riises samboer — Louise Angelica Markussen — blir med til Island, på fotballspillerens egen regning.

Ingen markering At Riise — hvis han får spille — setter landslagsrekord, vil heller ikke bli markert etter kampen fredag.

- Nei, det er ikke lagt opp til en markering, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

- Vi spiller to kamper tett på hverandre, og må ha fokus. Men han får en påskjønnelse etter Slovenia-kampen fire dager seinere, framholder Semb.

BLIR HJEMME: Berit Riise er ikke fornøyd med opplegget til fotballforbundet. Foto: Dagbladet
BLIR HJEMME: Berit Riise er ikke fornøyd med opplegget til fotballforbundet. Foto: Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media